VM

Heldige Frankrige slog Australien knebent

Det blev til en sejr for Frankrig, der i store perioder havde svært ved at finde hinanden på banen.

Som ventet var det Frankrig, der lagde ud med at dominere opgøret mod Australien.

Kylian Mbappé truede allerede efter to minutters spil, da han hamrede bolden afsted fra en spids, højre vinkel. Men keeper Mathew Ryan afviste skuddet.

Kort tid efter testede Antoine Griezmann også målmanden med et hårdt skud mod højresiden, men her viste han også sikre hænder.

Lige så stille åd Australien sig dog ind i opgøret. Mooy sendte et skarpt indlæg afsted fra et frispark, og forsvarsspiller Trent Sainsbury fik akkurat sat en fod på bolden. Hugo Lloris puffede afslutningen ud til et hjørnespark. Største chance hidtil i opgøret.

Igen pressede Australien en smule på med endnu en standardsituation. Indlægget var velplaceret, men franske Hugo Lloris gik ud og greb bolden. Rutineret lavet af keeperen.

Omvendt flød spillet slet ikke for Frankrig i første halvleg. Boldtab og dumme beslutninger om at drible på forkerte tidspunkter ødelagde flowet.

I anden halvleg fik piben lidt en anden lyd. Antoine Griezmann blev tacklet i feltet af Joshua Risdon, og efter brug af VAR blev straffesparket til Frankrig dømt. Atletico Madrid-profilen hamrede bolden iskoldt i netmaskerne til 1-0.

Blot tre minutter senere kom dommer Andres Cunha endnu engang i fokus. Samuel Umtiti slog til bolden med hånden, og Australien scorede efterfølgende på straffesparket til 1-1. Mile Jedinak stod for scoringen.

Ti minutter før tid smækkede Paul Pogba et skud afsted, der hamrede på overliggeren og dernæst i mål. Dommeren godkendte målet, da han modtog meldingen om, at bolden var inde på sit ur.

2-1 sluttede opgøret, og dermed topper Frankrig Gruppe C med tre point.