• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Jannik Vestergaard tror på stærkt dansk VM: Vi er i en god udvikling som hold

Jannik Vestergaard tror på stærkt dansk VM: Vi er i en god udvikling som hold
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Til sommer spiller Danmark mod Peru, Australien og Frankrig ved sommerens VM-slutrunde i Rusland, og Gladbach-forsvarer Jannik Vestergaard har forhåbninger om en god dansk slutrunde.

Af Kenneth Jensen

Ikke siden 2012 har det danske fodboldlandshold været med til en VM-slutrunde, men til sommer får Danmark igen lov til at prøve kræfter med det ypperste, som landsholdsfodbold kan byde på.

Med en samlet sejr over Irland i novembers playoff sikrede Danmark sig billetten til sommerens slutrunde, hvor der siden er blevet trukket lod, og hvor Danmark er landet i en på papiret ganske udmærket pulje med en af VM's forhåndsfavoritter i Frankrig samt de to nationer Peru og Australien, som Danmark bør have gode muligheder imod.

Selv om der er et halvt år til VM, er det allerede lidt i tankerne hos landsholdsforsvarer Jannik Vestergaard fra Borussia Mönchengladbach. Den store forsvarsspiller, der har 15 landskampe for Danmark, håber selvfølgelig også, at der er plads til ham blandt de 23, som Åge Hareide tager med til slutrunden.

Og Vestergaard er fortrøstningsfuld omkring sommerens slutrunde.

- Det er lidt fjernt nu, men der var lodtrækning til VM tidligere i december, og i november havde vi en fantastisk kamp i Irland. Det var fedt at være med til, og jeg glæder mig helt vildt. Det er ikke, fordi jeg bruger alle døgnets vågne timer, men når jeg bliver konfronteret med VM, tænker jeg da på det, og det bliver en oplevelse at være med til en slutrunde.

- Jeg synes også, vi er inde i en god udvikling som hold. Og som kollektiv. Vi kommer til at have en fordel over for mange af de andre hold, der måske er bedre individuelt besat, for jeg mener virkelig, at vi har et godt sammenhold, som man også har kunnet set det her i efteråret. Det ville da være sjovt, hvis vi kunne tage derover og skabe resultater og overraske den ene og den anden, siger Mönchengladbach-danskeren til tipsbladet.dk.

Han forklarer, at han mener, der er gode muligheder i Danmarks pulje:

- Det er en rigtig fin pulje. Vi møder en af favoritterne til VM i Frankrig, og det er helt absurd, så bred en trup, de har. Så er der Peru, som kvalificerede sig gennem Sydamerika, og det skal man have respekt for. Argentina kom kun med på et hængende hår, og Chile er slet ikke med. Australien er det svært at kende så meget til, men vi har forhåbninger om at komme videre, og hvis vi skal videre, skal vi nok også skabe resultater i de to kampe mod Peru og Australien, siger forsvarsspilleren.

Jannik Vestergaard spillede onsdag sin sidste kamp i 2017, da Gladbach hjemme røg ud af den tyske pokalturnering med et nederlag til Leverkusen. Danskeren var tæt på at udligne til 1-1 af flere omgange sidst i kampen, men måtte se Leon Bailey fra Leverkusen være kampens eneste målscorer.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020