Mbappe sender Frankrig videre ved VM - og sender Peru ud i mørket
VM

Peru har efter to kampe nul point og nul scoringer. Frankrig har derimod seks point, og de er klar til ottendedelsfinalen.

Frankrig tog torsdag et stort skridt videre ved VM, da de slog Peru med 1-0 i deres anden gruppekamp. Dermed er franskmændene kvalificerede til ottendedelsfinalen, inden de skal møde Danmark i den sidste gruppekamp.

Som kampen forløb sig, var det ikke underligt, at Frankrig kom foran i opgøret. I første halvleg sad Les Bleus på sagerne, og det kunne sagtens være blevet til meget mere, da Perus spillere ofte havde vanskeligheder med at følge med, når Griezmann og Co. skruede op for tempoet.

Foruden den franske scoring var der også gode muligheder for mere, hvor særligt Lucas Hernandez havde en meget god chance, der dog blev blokeret. Endvidere var der også muligheder, der løb ud i sandet, da den sidste aflevering glippede i ellers skarpe kontrastød.

Scoringen kom efter 34 minutters spil, da Olivier Giroud kom fri i feltet efter en fremragende aflevering fra Paul Pogba, hvorefter den store franske angriber sparkede mod mål. I første omgang blev skuddet bremset af en glidende peruvianer, men bolden gik derefter i en blød bue over til Kylian Mbappe, der nemt kunne prikke bolden det sidste ind.

Efter pausen ændrede opgøret karakter. Peru ville være færdige ved slutrunden med et nederlag, og det var tydeligt, at de var meget motiverede. Allerede få minutter inde i anden halvlveg havde Aquino Sanchez et spark på overliggeren, og så burde advarselslamperne ellers være tændte.

Alligevel var det Peru, som stille og roligt åd sig ind i kampen, og pludselig var det Frankrig, der stod som et hold, der ikke ville så meget mere, og chancerne blev holdt nede på et minimum for franskmændenes vedkommende.

Til trods for det pæne peruvianske pres, så blev det ikke til de helt store muligheder, udover et spark i sidenettet, og så kunne Frankrig trække sig sejrsrigt ud - og Peru er færdige ved VM, men mangler lige kampen mod Australien, inden de kan rejse hjem igen.