Mexico hentede ny sejr: Kørte fra Sydkorea i stegende hede
VM

Med omkring 30 grader på termometret vandt Mexico med 2-1 over Sydkorea.

Mexico er snublende nær at gå videre ved dette VM efter en sejr på 2-1 over Sydkorea, der samtidig godt kan begynde at booke billetter hjem fra Rusland. De er nemlig ude og skal nu 'bare' have overstået den sidste kamp.

Som kampen skred frem var det klart mexicanerne, der lagde sig i teten, og sydkoreanerne måtte derfor tage til takke med enkelte kontrastød, som også til tider kunne være blevet enormt farlige for mellemamerikanerne.

Kampen blev spillet med en meget varm temperatur, og det betød også, at mexicanerne havde svært ved at finde det tempo, der skulle til for endeligt at kunne åbne op for koreanerne, der bestemt heller ikke var bange for at arbejde hårdt for at holde dem væk.

Midt i første halvleg måtte Sydkorea dog se Mexico få et straffespark for hånd på bolden, og Carlos Vela kunne efter et par minutters ventetid sparke bolden stensikkert i kassen bag Jo i Korea-målet, der endnu engang stod en god kamp ved dette VM.

Det var dog ikke alt, han kunne holde væk, og i anden halvleg fortsatte Mexico deres vej mod sejren, og efter en hurtig omstilling kunne Mexico efter 66 minutter igen løfte armene i vejret.

Denne gang var det den tidligere Manchester United- og Real Madrid-spiller Javier Hernandez med tilnavnet 'Chicharito', der kunne lægge bolden i mål. Her var der tale om spillerens landsholdsmål nummer 50.

Målet åbnede kampen mere op, da Sydkorea nu var tvunget til at åbne mere op, og chancen for scoring kom da også, da Rafael Márquez ved en fejl spillede bolden dårligt tilbage til Mexicos målmand Ochoa. Her var Hwang hurtigt over bolden, men forsøgte at spille Son med hælen i stedet for at gå direkte mod mål - og så løb tingene ud i sandet.

Til allersidst fik Son dog reduceret for Sydkorea med et lækkert langskud med venstrebenet. Det var dog alt for sent.

Mexico er nu meget tæt på at gå videre til ottendedelsfinalen for syvende gang i træk, og de foregående seks er det også blevet endestationen for dem. I sidste kamp møder Mexico Sverige, mens Sydkorea skal møde Tyskland.