VM Kenneth Jensen

Modsiger FIFA: I har manipuleret med rapport

Modsiger FIFA: I har manipuleret med rapport
Illustration

FIFA frikendte tidligere torsdag sig selv for fusk og svindel med stemmer omkring VM i Qatar i 2022, men spørger man efterforskeren på rapporten, har FIFA manipuleret med rapporten. Og konklusionen er ikke korrekt, siger han.

Af Kenneth Jensen

Det kan ende i en kæmpe skandale, hvis Michael Garcia har ret. Tidligere torsdag offentliggjorde det internationale fodboldforbund FIFA resultatet af en undersøgelse, der skulle klarlægge, om der var korruption og svindel bag, at Qatar vandt afstemningen om at holde VM i 2022. Og ifølge FIFA - der ikke vil offentliggøre rapporten - er alt gået helt efter bogen. Det er - ifølge FIFA - resultatet af undersøgelsen.

Problemet er bare, at det ikke er korrekt, siger Michael Garcia, der har stået bag undersøgelsen. Han raser over FIFA, som han siger, har manipuleret med undersøgelsens resultater, ligesom FIFA's rapport - skrevet af dommer Hans-Joachim Eckert - er direkte løgnagtige.

- Rapporten indeholder talrige ufuldstændige og fejlagtige fremstillinger af de faktiske omstændigheder. Jeg har i sinde at appellere denne afgørelse til ankenævnet i FIFA, siger Michael Garcia ifølge The Guardian.

Garcias udmelding får endnu flere end før til at kræve, at FIFA offentliggør hele rapporten, hvilket det internationale fodboldforbund indtil videre altså har afvist.

Sagen er betændt, fordi FIFA er blevet beskyldt for at være korrupt i flere sammenhænge efterhånden. Selv afviser fodboldforbundet som sagt, at der har været tale om korruption.