• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Omfattende undersøgelse: Neymars popularitet faldt enormt under VM

Omfattende undersøgelse: Neymars popularitet faldt enormt under VM
Foto: Getty Images

Neymars opførsel på banen under VM har gået udover opfattelsen af ham på de sociale medier, der ikke holdt sig tilbage under slutrunden.

Af Oliver Okstrøm

Hvis man besøger sociale medier som twitter regelmæssigt, så var det svært at undgå den kritik, som den brasilianske verdensstjerne Neymar blev ramt af under VM. Her gik det ikke så meget ud på hans spil, men i stedet hans overreaktioner og skuespil på banen.

Nu har en undersøgelse foretaget af Kantar Sports vist, at Neymars popularitet faldt drastisk under slutrunden i Rusland.

Her har de analyseret de posts, der nævnte Neymar fra 1. juni til 18. juli, som svarer til to uger før VM begyndte frem til tre dage efter finalen. Før Brasiliens første kamp mod Schweiz var blot 28 procent negative om Neymar, men under og efter kampen var 61 procent negative.

De positive beskeder om Neymar var samtidig meget faldende, hvor de rosende af slagsen lå på 21 procent før den første kamp, og efter den sidste kamp mod Belgien var det kun én procent, der var positive.

Undersøgelsen kunne samtidig også pege på, at de befolkninger, der var mest efter Neymar var med hans eget hjemland i front. Efter Brasilien var det lande som USA, Mexico, Frankrig, England, Spanien, Portugal, Argentina, Colombia og Chile, der var hårdest ved ham med vittigheder og memes.

Neymar nåede i sine fem VM-kampe at score to mål.

Superliga

Mere Superliga

Fokus