• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Optakt: Belgien - England

Kan holdene motivere sig til en VM-bronzekamp?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Sankt Petersborg Stadion
Dommer: Alireza Faghani, Iran
På TV: TV 2
Hashtag: #beleng #vmdk

Holdnyt:
Belgien:
Den gyldne belgiske generation lykkedes ikke med at komme i VM-finalen, og med nogle af profilerne, der har rundet de 30 år, er fire år til næste VM lang tid. Man ved ganske enkelt ikke, om Belgien får så god en mulighed igen.

Belgien tabte med 0-1 til Frankrig i semifinalen og må nu nøjes med en bronzekamp mod England, hvor landet skal se, om det kan få noget med fra VM-slutrunden.

Spørgsmålet er, om træner Roberto Martinez giver nogle af de yngre spillere som Youri Tielemans og Leander Dendoncker lidt spilletid, eller om han er fast besluttet på at få en medalje med hjem og holder fast i det, der har virket i slutrunden.

Thomas Meunier vender tilbage efter overstået karantæne.

England:
Så tæt på og alligevel så langt fra.

Det engelske landshold fik en drømmestart mod Kroatien, hvor Kieran Trippier allerede efter en håndfuld minutter scorede målet til 1-0, men først udlignede Kroatien, og i den forlængede spilletid gjorde scorede Mario Mandzukic så målet til 2-1.

Når England om nogle måneder ser tilbage, kan landet sagtens være stolt af præstationen. Et ungt landshold, der har overgået forventningerne, og som med en talentfuld, ung træner har vist, at der er meget at bygge på.

Nu handler det for England om at få bronzemedaljer med hjem, så landet kan se tilbage på et VM, der giver optimisme fremadrettet og ikke er endt med to nederlag i streg.

Til opgøret er Gareth Southgate muligvis uden Kieran Trippier, der udgik skadet i den forlængede spilletid af opgøret mod Kroatien.

Karantæne:
Belgien: Ingen
England: Ingen

Bud på startopstillinger:
Belgien (4-3-3): Courtois - Meunier, Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Witsel, Fellaini, Dembélé - De Bruyne, Lukaku, Hazard

England (3-5-2): Pickford - Walker, Stones, Maguire - Young, Alli, Henderson, Lingard, Rose - Sterling, Kane

Profilen:
Harry Kane er VM-topscorer med seks mål i øjeblikket, men angriberen har endnu ikke vist sig fra sin bedste side, hvilket er underligt at sige for en spiller, der har scoret seks gange. Kane har scoret tre gange på straffespark, to gange i forbindelse med hjørnespark mod Tunesien og så en enkelt gang mod Panama, hvor han ved et tilfælde rettede et skud af. Skal bronzen til England, skal kampen mod Belgien vindes.

Vidste du, at..:
Af den forventede belgiske startopstilling er der hele ni mand, der spiller i engelsk fodbold. Det bliver altså en kamp, hvor spillerne kender hinanden ganske godt. Kun Thomas Meunier og Axel Witsel har ikke hjemme i Premier League.

Dom:
Bronzekampe er altid svære at bedømme, for sidder skuffelsen over at have misset en finale stadig i kroppen på spillerne? Og er de motiverede ved tanken om at få et sæt bronzemedaljer?

De to hold mødtes også i gruppespillet, hvor det endte med en 1-0 sejr til Belgien i en kamp, hvor begge hold stillede med mange reserver. Nu er det ventet, at flere af de etablerede spillere kommer på banen i kampen om at ende som nummer tre ved slutrunden.

Det plejer at være målrige kampe, når der spilles bronzekampe, så lad os også satse på det lørdag. 3-2 til England, der er lidt ekstra motiveret ved tanken om at få noget med hjem. Der var trods alt større forventninger til Belgien ved dette VM.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mindst formstærke hold åbner 23. spillerunde. Men får nogen af dem overhovedet en sejr denne gang?

Mere Superliga

Fokus