• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Torsten Kjems Hansen

Optakt: Brasilien - Colombia

Optakt: Brasilien - Colombia
Illustration

Brasilien kan få deres sag for mod Colombia, der præsteret noget af det bedste og mest effektive fodbold ved VM-slutrunden.

Af Torsten Kjems Hansen

På tv: Fredag klokken 22.00 på DR 1 

Fra VM-lejren:
Brasilien:
Brasilien var igen på hælene mod Chile, der med skuddet på overliggeren minutter inden kampen blev blæst af drønede et skud på overliggeren. Som bekendt klarede Brasilien frisag ved at vinde i straffesparkskonkurrencen, men sejren var ikke uden malurt. Luis Gustavo fik sin anden advarsel i turneringen og er dermed i karantæne. Den kontrollerende midtbanespiller har været driftsikker med 171 succesfulde afleveringer af 189 mulige i de fire førte kampe. Ramires får noget af en opgave at løfte som erstatning. Og så er der Neymar - stjernen fik nogle drøje hug i Chilekampen og er genret af både hofteskade, som truer med at holde ham ude af kvartfinalen. Men selv med Neymar på 75 procent vil være at finde i startopstillingen, da Brasiliens skæbne er lagt meget i hænderne på ham.

Colombia:
Colombia har samlet set været slutrundens bedste hold indtil videre, da der er blevet præsenteret underholdende og effektiv fodbold med en uhyre giftig offensiv, hvor James Rodriguez og Juan Cuadrado har lynet med henholdsvis fem scoringer og fire assists.
Hvis colombianerne kan fortsætte stilen kan de blive et mere end farligt bekendtskab for de brasilianske VM-drømme. VM-feberen raser i Colombia og troen på, at man kan vælte favoritterne er stor. Statistikken siger dog, at Colombia ikke har vundet over Brasilien efter år 2000.

Verdensranglisten:
Brasilien: 3
Colombia: 8

Skader og karantæne:
Neymars skade har fyldt meget i medierne siden Chile-kampen. Stjerneangriberen, der har nettet fire gange er tvivlsom, men alt tyder på, at han vil være at finde i startopstillingen, når det går løs fredag aften. Luis Gustavo er i karantæne for Brasilien. 
Hos Colombia er der ingen spillere meldt skadet og heller ingen i karantæne.

Karantæne ved næste gule kort:  Neymar, Ramires, Silva, Hulk, Jo, Alves (Brasilien), Sanchez, Guarin, Armero (Columbia) 

Bud på startopstillinger:
Brasilien (4-2-3-1): Cesar - Alves, Silva, Luiz, Marcelo - Ramires, Fernandinho - Hulk, Oscar, Neymar - Fred

Colombia (4-2-3-1): Ospina - Zuñiga, Yepes, Zapata, Arias - Aguilar, Sánchez – Cuadrado, Rodríguez, Ibarbo – Martinez.

Dom: Brasilien har nu haft fire kampe til at spille som de verdensmestre, de meget gerne vil lade sig hylde som 13. juli, men det er endnu ikke lykkes. Både mod Mexico i gruppespillet og senest mod Chile i 1/8-finalen har kreativiteten og effektiviteten været savnet. Læg dertil at der skulle et meget tvivlsomt straffespark til, før Kroatien blev nedlagt i åbningskampen. Det kan kun give bange anelser, når man møder et hold, der har vundet fire kampe uden store problemer og har gjort det med en samlet målscore på 11-2.
Hvis Brasilien skal matche Colombia, handler det om at bredt spillet ud og være mere uafhængig af Neymar, som under alle omstændigheder ikke vil være på toppen. På samme tid, skal der lukkes ned for duoen Rodriguez og Cuadrado, der skaber masser af målfarlige situationer. 
Brasilien vil givetvis igen forsøge at trække tempoet en smule ned og kontrollere kampen, mens Colombia ikke kan lave så meget om i den offensive indstilling. Det bliver en uhyre spændende kvartfinale, men selv om Brasilien igen er favoritter på papiret, bliver der tale om en meget lige kamp. Brasilien og Colombia spiller 1-1 efter 90 minutter, men i den forlængede spilletid sker det chokerende - Colombia scorer, vinder kampen og sender Brasilien ud af VM.

Spil på Colombia som samlet vinder til odds 2,85 hos Danske Spil - find odds på VM her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus