• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Optakt: Danmark - Frankrig

Foto: Getty Images

Danmarks VM-skæbne afgøres på Luzhniki Stadium i Moskva tirsdag eftermiddag. De rød-hvide kan blive alt fra gruppevindere til sorteper.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 16.00
Spillested: Luzhniki Stadium, Moskva 
Dommer: Sandro Ricci, Brasilien
Pulje: Gruppe C
På TV: DR1
Hashtag: #danfra #vmdk #landsholdet #fordanmark

Holdnyt:
Danmark:
Tirsdag eftermiddag bliver Danmarks VM-skæbne afgjort, og det kan blive alt eller intet for de rød-hvide. Når Åge Hareides mandskab forlader Luzhniki Stadium ved 18-tiden dansk tid, kan Danmark være alt fra gruppevindere til færdige ved slutrunden. 

Lad os lige opridse scenarierne: Hvis Australien taber til Peru, er Danmark videre uanset hvad. Hvis Danmark og Frankrig spiller uafgjort, er de rød-hvide ligeledes videre, og det samme er naturligvis også tilfældet ved en dansk sejr - så vinder landsholdet tilmed gruppen. Det bliver først indviklet, hvis Danmark taber til Frankrig, og Australien slår Peru.

Hvis Australien vinder med mere end ét mål, er Danmark ude uanset størrelsen af nederlaget til Frankrig. Taber Danmark med ét mål, og Australien vinder med ét mål skal lommeregneren frem. Et dansk nederlag på 0-1 vil betyde, at Australien er videre uanset sejrens størrelse over Peru, fordi de har scoret flest mål. Taber Danmark 1-2, og Australien vinder 1-0, er det helt lige - fire point hver og en målscore på 3-3. Så bliver det antallet af strafpoint – advarsler og røde kort – der afgør tingene. Inden de sidste gruppekampe har Australien en lille fordel med tre gule kort mod Danmarks fire.

Alle disse scenarier skal Danmark forsøge at abstrahere fra, og Åge Hareides mandskab har da også nok at gøre med at koncentere sig om spillet på banen, hvor der er en masse at tage fat på. Mest bekymrende er den danske venstre side med Pione Sisto og Jens Stryger Larsen. Sisto har spillet en sløj slutrunde indtil videre, og det virker til at hæmme det danske spil, at man har to højrebenede

På positivsiden har defensiven fungeret udmærket. Simon Kjær og Kasper Schmeichel har holdt et rigtig højt niveau ved VM, og en spiller som Andreas Christensen har ligeledes stået stærkt i billedet. Christian Eriksen scorede et drømmemål mod Australien, men har ikke helt været oppe at ringe, som man før har set. 

Yussuf Poulsen afsoner karantæne mod Frankrig efter to gule kort, og det skal blive spændende at se, hvad Åge Hareide så gør. Bruger han Andreas Cornelius i højre side som mod Polen i VM-kvalifiaktionen, eller vælger han den oplagte afløser, Martin Braithwaite?

William Kvist er vendt tilbage til Rusland efter den skade, han pådrog sig i åbningskampen mod Peru, men han ventes ikke at spille mod Frankrig.

Frankrig:
Mens nerverne er udenpå tøjet i den danske og australske lejr før sidste runde, kan Les Bleus tage det mere roligt. De franske favoritter er videre fra gruppen efter to sejre i to kampe, og for Paul Pogba og holdkammeraterne er det kun et spørgsmål om, hvorvidt man avancerer som nummer et eller to.

Frankrig har ingenlunde imponeret i de første to kampe ved slutrunden, men har altså gjort nok til at vinde over Australien og Peru, og det er i sig selv også en kæmpe kvalitet - at hive tre point i land, selv om det ikke er alt, der fungerer.

Der er ingen tvivl om, at franskmændene helst vil have gruppesejren for på den måde at få en på papiret mere overkommelig modstander i ottendedelsfinalen, men det er alligevel på sin plads at tænke tanken, om landstræner Didier Deschamps sparer nogle af profilerne mod Danmark. Han har en stjernebesat trup med sig til Rusland, og opgøret mod Danmark kan være en mulighed for at se nogle af de normale reserver an.

Det er svært at spå om den franske startopstilling mod Danmark, og det samme med formationen. Franskmændene stillede op i en 4-3-3 mod Australien, mens man spillede 4-2-3-1 mod Peru. Bulletinerne i den franske press går på, at Didier Deschamps sparer en række af profilerne mod Danmark, men det endelige svar kommer altså først en time før kickoff. 

Karantæner:
Danmark: Yussuf Poulsen
Frankrig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-2-3-1): Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, Christensen, Stryger Larsen - Delaney, Schöne - Braithwaite, Eriksen, Sisto - Jørgensen

Frankrig (4-2-3-1): Mandanda - Sidibe, Varane, Kimpembe, Hernandez - Kanté, Nzonzi - Dembele, Griezmann, Lemar - Giroud 

Profilen:
Han er ikke den største stjerne på det franske landshold, men N'Golo Kanté er muligvis den vigtigste. Chelsea-spilleren binder holdet sammen og er indiskutabelt en af de bedste 6'ere i verden. Kanté kommer i vejen for rigtig meget, og der er ingen tvivl om, at han - hvis han altså ikke bliver sparet - kommer til at have et særligt øje på Christian Eriksen i tirsdagens kamp.

Vidste du, at..:
Da Danmark senest mødte Frankrig, var det i en venskabskamp i Parken i 2015, og her vandt gæsterne 2-1 efter to lynhurtige scoringer af Olivier Giroud. Kampen huskes dog også for et klassemål af Erik Sviatchenko i slutminutterne. Danmark har ikke slået Franrkig siden den meget omtalte 2-0-sejr ved VM i 2002.

Dom:
Danmark skal spille bedre end i de første to kampe, hvis de skal gøre sig nogle forhåbninger mod Frankrig, men hvad kan man forvente af Les Bleus i tirsdagens kamp? Ordet fransk arrogance er ikke opstået ud af ingenting, og det vil ikke overraske, hvis det faktum at holdet allerede er kvalificeret til ottendedelsfinalen, medfører en sløv indsats af franskmændene. 

Og selv om Frankrig har stjerner på alle pladser, er det bestemt et hold, der kan trues. Man skal således blot skrue tiden tilbage til VM-kvalifikationen for blandt andet at støde på et fransk nederlag til Sverige og en vanvittig 0-0-kamp hjemme mod Luxembourg.

Danmark og Frankrig kan sende hinanden videre med uafgjort, og det bliver buddet herfra. Opgøret ender 1-1, og Danmark skal spille ottendedelsfinale.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020