• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Torsten Kjems Hansen

Optakt: Polen - Senegal

Polen er landet i en gruppe, der på forhånd kan være svær at spå om. Men tirsdagens kamp mod Senegal skal gerne kaste point af sig.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 17.00
Spillested: Otkrytiye Arena, Moskva
Dommer: Nawaf Shukralla (Bahrain) 
Pulje: Gruppe H
På TV: TV 2
Hashtag: #POLSEN #VMDK

Holdnyt:
Polen:
Polens styrke kender de fleste danskere efter VM-kvalifikationen, hvor holdet viste stor styrke og vandt gruppen uden de store problemer undervejs. Godt nok tabte holdet med 4-0 i Telia Parken, men her var der vist ikke meget tvivl om, at der var tale om en off-day.

Otte sejre af 10 kampe sætter streg under, at Polen var det bedste hold - båret på vej af ikke mindre end 16 scoringer fra Robert Lewandowski undervejs. 

I testkampene var det både op og ned, da det tidligere på året blev til et nederlag til Nigeria, hvilket dog blev fulgt op med en 3-2-sejr over Sydkorea, 2-2 mod Chile og en 4-0-knuser over Litauen i generalprøven.

Truppen er ikke uden skadesproblemer, da forsvars-profilen Kamil Glik har døjet med en skade frem mod slutrunden, og han er næppe at finde på banen tirsdag eftermiddag.

Senegal:
VM-kvalifikationen gik som håbet, men det var bestemt ikke uden drama undervejs. For Senegal var i problemer og lå med to runder tilbage helt tæt i stillingen med Burkina Faso og Kap Verde i front. Men så kom den noget uventede hjælp, da det kom frem, at 2-2-kampen ude mod Sydafrika 11 måneder tidligere havde haft en købt dommer, der blandt andet havde foræret Sydafrika et straffespark.

Kampen skulle spilles om, og her viste Senegal styrken og vandt 2-0 og gjorde kvalifikationen færdig med nye sejre, der sikrede VM-billetten.

I test kampene har holdets defensiv sat streg under, at de ikke lader mange modstander komme til fadet. I de kamp forud for slutrunden blev målet holdt rent i de tre. 

Holdets store stjerne -. Liverpool-spilleren Sadio Mané - er manden, der sættes forhåbninger til i offensiven, hvor han sammen med blandt andre Rennes-angriberen Diafra Sakho skal søge scoringerne i front.

Karantæne:
Polen: Ingen
Senegal: Ingen

Bud på startopstillinger:
Polen (4-2-3-1): Szczesny – Piszczek, Bednarek, Pazdan, Rybus – Linetty, Krychowiak –  Grosicki, Zielinski, Blaszczykowski – Lewandowski

Senegal (4-2-3-1): Diallo – Gassama, Sane, Koulibaly, Sabaly – Gueye, N’Diaye – Sarr, Niang, Mane – Sakho

Profilen:
Robert Lewandowski nettede som bekendt 16 scoringer i kvalifikationens 10 kampe, og stjerneangriberen har "naturligvis" fortsat formen. I de fem test-kampe, som Polen har spillet i 2018 har Lewandowski nettet fem gange. I 4-0-sejren over Litauen nettede han to gange, så det er en målsluger, der er helt klar til at indtage VM. 

Vidste du, at..:
Senegal er med ved VM for bare anden gang. I debuten tilbage i 2002 blev det til en overraskende plads i kvartfinalen. Det skete efter en sensationel sejr i åbningskampen mod Frankrig på 1-0, efter 1-1 mod Danmark og 3-3 mod Uruguay. Danmark vandt gruppen, mens Senegal blev nummer to og i ottendedelsfinalen vandt med 2-1 over Sverige. I kvartfinalen blev det til et 1-0-nederlag til Tyrkiet, der scorede de enlige mål i 94' minut.  

Dom:
Lewandowski mod et 5-6-mands-forsvar. Et noget forsimplet forskræp på denne kamp men ikke desto mindre med en formentlig god portion sandhed. Senegal kan og vil forsvare og vil naturligvis gøre alt for at pakke den store polske stjerne fuldstændigt ind. 

Polen kommer til at have bolden mest og skal forsøge at dirke den solide defensiv op, og mon ikke de lønner sig på et tidspunkt? Under alle omstændigheder skal der ikke forventes en scorings-fest, men Polen bør have kvaliteten til at nedlægge senegaleserne. Vi tipper 1-0 til Polen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.