VM

På et hængende hår: Coutinho og Brasilien undgik fiasko

Neymar og resten af det brasilanske landshold var tæt på at skuffe mod Costa Rica, men så dukkede Coutinho op og sikrede Brasilien en sejr.

Man vidste godt, at det ikke ville blive nemt at nedbryde Costa Ricas tunge defensiv, men at Brasilien først fik scoret i dommerens tillægstid, var alligevel en overraskelse.

Men målet sikrede, at Brasilien undgik fiaskoen, og dermed står landet noteret for fire point efter to kampe, mens Costa Rica for anden kamp i træk tabte med. Syv minutter inde i tillægstiden scorede Neymar til slutresultatet 2-0. Senere fredag mødes Serbien og Schweiz.

Brasilien kom ikke frem til så mange store muligheder i første halvleg, og i stedet brugte VM-favoritterne en del tid på at brokke sig over kendelser, de mente, de skulle have. Der blev ganske enkelt spillet for langsomt.

I anden halvleg begyndte chancerne så at komme.

Flere gange var Brasilien meget tæt på at komme foran, mens Costa Rica havde rigeligt at gøre med at forsvare, men enten var Keylor Navas i målet på plads, en forsvarsspiller i vejen eller afslutningen uden den nødvendige kvalitet.

Neymar havde blandt andet en afslutning fra kort afstand med foden, som Keylor Navas akkurat fik tippet over mål, og efterfølgende havde Brasilien en afslutning, som var på vej i mål, men blev reddet af en forsvarsspiller. Med små 20 minutter igen havde Neymar en stor mulighed, men hakkede bolden lige forbi kassen.

Brasilien fik dog en gylden mulighed for at komme på tavlen, da Neymar fik straffespark med godt 15 minutter igen af opgøret. Troede man. For domemr Björn Kuipers fik besked om lige at dobbelttjekke sitautionen på video, og VAR hjalp dommeren til at træffe den rette beslutning og ikke fløjte straffespark i en situation, hvor Brasiliens Neymar alt for nemt var gået i græsset.

Og så lignede det en pointdeling, inditl et indlæg blev mødt af Roberto Firminos hoved. Han headede bolden ned til Gabriel Jesus, der flickede bolden videre til Philippe Coutinho, der med en stiv tå sparkede bolden i kassen. I dommerens tillægstid. Anden kamp i træk, at Philippe Coutinho kom på tavlen.

Dermed undgik VM sin første 0-0 kamp, og Costa Rica havde ikke meget at byde ind med i de sidste fire minutter af tillægstiden. I stedet var det Neymar, der cementerede sejren, da han scorede nemt efter et fint oplæg af Diego Costa.

Kampen sluttede med en sejr på 2-0 til Brasilien. En sejr, der på papiret ser mere sikker ud, end tilfældet reelt var.