• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Troels Bager Thøgersen

Podcast: Hareides tvivlsomme hukommelse

Podcast: Hareides tvivlsomme hukommelse
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

I anden udgave af podcasten "En Halvleg med Redaktionen" diskuterer Tipsbladets journalister, om Åge Hareide husker forkert, når han beskriver 1-1-kampen mod Tyskland som landsholdets vendepunkt.

Af Troels Bager Thøgersen

I den forgangne uge gav landstræner Åge Hareide et interview med VG, som Ekstra Bladet bragte i en oversat version. I det interview udtalte nordmanden, at en venskabskamp i sommer var der, hvor succesen for hans hold startede.

- Vi spillede 1-1 i en træningskamp mod Tyskland i juni. Det var vendepunktet. Vi fik et løft mod en klassemodstander. Spillernes hoveder blev cementeret ind i en tro på, at VM var muligt, så længe vi kunne så godt og få uafgjort mod det, som måske var verdens bedste landshold, sagde Hareide i interviewet med VG.

Det interview og analysen af kampen mod Tyskland diskuterer journalisterne Thomas Pyndt og Sebastian Stanbury i denne uges udgave af podcasten "En halvleg med Redaktionen":

- Det var slet ikke det indtryk, man havde, da man så kampen. Tværtimod kan jeg huske, at jeg var meget frustreret over, at Danmark havde så lidt spil, som de havde. Tyskerne stod foran det danske felt og spillede den elegant rundt foran det danske felt. De chancer, som Danmark havde, var lange, håbefulde bolde op mod Martin Braithwaite, der skulle løbe i bagrummet bag de tyske backs, som var langt fremme, fordi det danske landshold ikke ville ret meget, siger Thomas Pyndt.

Også Sebastian Stanbury husker kampen anderledes end landstræneren.

- Det var ikke specielt positivt indtryk, man sad med efter kampen. Det var jo ikke verdensmestrene, det var et reservehold, og Danmark skulle bruge nogle fremragende redninger fra Frederik Rønnow for at redde 1-1 i land, siger Sebastian Stanbury, der dækkede kampen i Tipsbladet.

- Det var svært at konkludere noget efter kampen. Jeg har skrevet "mudret indtryk", jeg har skrevet om "en dansk præstation af svingende kvalitet", jeg har skrevet at "på trods af et hold af reserver var tyskerne velspillende og dominerede kampen". Så det var ikke vendepunktet, som jeg husker kampen.

- De har to gyldne måneder, der skaffer dem til VM, startende med hjemmekampen mod Polen, så spiller de fremragende mod Armenien, og så har de en svær, svær udekamp mod Montenegro, som de vinder, og hvor Montenegro hurtigt deres nøglespiller. Og så spiller de uagjort mod Rumænien og uafgjort mod Irland - og så havde vi så den fantastiske kamp i Dublin. For mig at se har landsholdet egentlig kun løftet sig i to måneder. Sekvensen er ikke så lang, som Hareide opfatter den. Jeg er sikker på, at Hareide er dybt inde i det. Han kender spillerne og ved, hvad de har sagt. Det er sikkert sådan, de har opfattet den der Tysklands-kamp, men når man ser på det udefra, har man lidt en anden opfattelse, for jeg tog ikke fra Brøndby Stadion den aften med en opfattelse af, at her var et landshold, der var på vej til VM, siger Thomas Pyndt.

Hør resten af podcasten, hvor redaktionen også diskuterer andre eksempler på fodboldens dårlige hukommelse, vender kunsten at sige ordentligt farvel og goddag til et nyt stadion og snakker om, hvorvidt landsholdsspillerne bør skifte klub.

https://soundcloud.com/user-895543665/uge-2-2018-lyset-over-chicago-og-silkeborg


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus