• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Morten Jørgensen

Roskildes VM-målmand vil vise sig frem trods reservetjans: Det er ingen badebillet

Roskildes VM-målmand vil vise sig frem trods reservetjans: Det er ingen badebillet
Foto: Getty Images

Frederik Schram er opsat på at vise sig frem i den islandske VM-lejr, selvom der formentlig ikke venter FC Roskilde-målmanden spilletid.

Af Morten Jørgensen

Til daglig frister Frederik Schram i den danske 1. division hos FC Roskilde, men i de kommende uger befinder han sig i Rusland til VM-slutrunden med det islandske landshold.

Det bliver dog næppe som andet end bænkevarmer, at den 23-årige målmand kommer til at gøre sig gældende ved VM. Han ved godt, at både Hannes Halldorsson og Runar Alex Runarsson står foran ham i køen til spilletid.

Alligevel er han dog opsat på at få noget ud af ugerne med det islandske landshold.

- Det er ingen badebillet. Jeg skal bevise, at jeg er berettiget til at være med, og træneren skal have det sådan, at han bagefter tænker; ”det var godt, at jeg tog Frederik med”. Det får han også at se. Jeg ved godt, at jeg ikke er førstevalg, men det er en fantastisk mulighed for at vise mig frem, og jeg har tænkt mig at vise træneren, at skulle der blive brug for mig, så skal han ikke ryste i bukserne over det, siger han til Ekstra Bladet.

Frederik Schram er indtil videre noteret for fire landskampe for Island, som han er kvalificeret til at spille for, da hans mor er fra Island.

Island er havnet i gruppe med Argentina, Kroatien og Nigeria. De to bedste lande fra den pulje mødes med de to bedste fra Danmarks pulje.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.