• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Spillerforeningen efter dødstrusler: Det er helt uacceptabelt

Foto: Getty Images

Nicolai Jørgensen er blevet udsat for meget alvorlige trusler, som DBU forklarer, man vil politianmelde. Fra Spillerforeningens side fortæller man, at trusler og uacceptable kommentarer sker oftere og oftere på de sociale medier.

Af Kenneth Jensen

Den danske angriber Nicolai Jørgensen havde modet til at sparke straffespark, da Danmark søndag mødte Kroatien, men Feyenoord-angriberen sparkede svagt og misbrugte, og så kunne Ivan Rakitic sparke Kroatien videre.

Og at den 27-årige angriber er blevet gjort til syndebuk for Danmarks VM-exit, er der ikke tvivl om, hvis man kaster et blik på danskerens Instagram-konto. Her flyder det over med trusler og andre beskæmmende kommentaterer, der ganske enkelt ikke hører sig til.

Læs også: DBU melder SoMe-krigere til politiet for Nicolai J-trusler

DBU har meddelt, at man vil politianmelde sagen, og fra Spillerforeningen er der opbakning til Nicolai Jørgensen og den forestående politianmeldelse.

- Det er helt uacceptabelt, er den første reaktion fra Spillerforeningens direktør, Mads Øland:

- Det er håbløst og langt over grænsen. Man kan også i den fjerne fortid finde eksempler på trusler mod spillere, men der er ingen tvivl om, at det er eskaleret (med sociale medier, red.), siger han til tipsbladet.dk.

Simon Skou Jakobsen fra Silkeborg IF, der sidder i Spillerforeningens bestyrelse, var manden, der på Twitter gjorde opmærksom på de mange trusler og hadefulde kommentarer, og Mads Øland fortæller, at det er noget, som Spillerforeningen oftere og oftere skal forholde sig til.

- Der er en stigning i antallet (af trusler og hadefulde kommentarer, red.). Det er ofte, når der er noget på spil. Op- og nedrykning i Superligaen eller 1. division, en ottendedelsfinale ved VM eller en Europa Cup-deltagelse. Det er der desværre alt, alt for mange i det professionelle miljø, der oplever, siger direktøren.

Hos Spillerforeningen, der er spillernes fagforening, er man glade for, at DBU vil politianmelde sagen. Ellers ville man selv gøre det, når man havde fået kontakt til Nicolai Jørgensen.

I første omgang vil Spillerforeningen støtte op om Jørgensen og tilbyde ham den hjælp, han ønsker. Feyenoord-angriberen er rejst på ferie, og Mads Øland håber, han har telefonen slukket, så han slipper for at se alle de kommentarer, der både er hadefulde og langt over grænsen. For den anden del af problemet er også, ifølge Øland, at mange atleter ofte bliver genstand chikane.

Det er et problem, der er svært at gøre noget ved, ud over naturligvis at politianmelde, når det sker. Problematikken er ikke kun dansk, for over hele kloden kæmper musikere, atleter, politikere og andre med trusler og hadefulde kommentarer.

- I Spillerforeningen tager vi problemstillingen op med jævne mellemrum og skriver artikler til vores medlemmer. Det kører lidt i en cirkel i Spillerforeningens univers - lidt som med transfervinduet. Og så støtter vi spillerne på den måde, de ønsker, siger Mads Øland.

Ud over Nicolai Jørgensen misbrugte Christian Eriksen og Lasse Schöne også i straffesparkskonkurrencen, mens Simon Kjær og Michael Krohn-Dehli scorede. Nicolai Jørgensen var efter nederlaget til Kroatien så skuffet, at han ikke ønskede at stille op til interview.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: SønderjyskE - AaB

Det blev til et exit torsdag i Europa, så nu skifter fokus permanent til Superligaen for det danske mandskab Sønderjy...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.