• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Top 10: Stjerner der missede kvalifikationen til VM 2018

Top 10: Stjerner der missede kvalifikationen til VM 2018
Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk giver dig her en top 10 over de største stjerner, der missede kvalifikationen til VM i Rusland.

Af Ole Hoffskov

Det kommer til at vrimle med superstjerner på de russiske fodboldbaner i juli, når VM går i gang, men listen over store navne, der ikke formåede at kvalificere sig til slutrunden med deres landsmænd, er også lang. 

Tipsbladet.dk bringer her 10 af de største navne, som må se VM hjemme i sofaen - listen er i vilkårlig rækkefølge.

Gareth Bale, Wales/Real Madrid
Antal landskampe: 70
Antal landskampsmål: 29

Verdens dyreste fodboldspiller i 2013 har prøvet det mange gange før - at se en slutrunde hjemme på fladskærmen i stuen. Real Madrid-stjernen fik dog en smagsprøve, da han var med Wales til EM i Frankrig i 2016, men det lykkedes ikke holdet at kvalificere sig til VM, og derfor kan man heller ikke opleve Gareth Bale i Rusland. Wales blev stoppet af Irland, der som bekendt røg ud til Danmark senere hen.

Alexis Sanchez, Chile/Manchester United
Antal landskampe: 115
Antal landskampsmål: 38

Det var en kæmpe skuffelse for Chile, at det ikke lykkedes holdet at kvalificere sig til VM, men holdet, der i 2016 vandt Copa America og sidste år var i finalen i Confederations Cup, blev nummer seks i den sydamerikanske VM-kvalifikation, og det kommer man ikke langt med - i hvert fald ikke til Rusland. Dermed kan Alexis Sanchez se frem til en sommerferie uden fodbold, efter han og Chile ellers var med i både 2010 og 2014. Måske Alexis Sanchez lever med det i et travlt kalenderår, der også har budt på et skifte fra Arsenal til Manchester United.

Arjen Robben, Holland/Bayern München
Antal landskampe: 96
Antal landskampsmål: 37

Bayern München-stjernen har været med ved tre VM-slutrunder, han har spillet to semifinaler og en finale og har scoret seks mål i 15 kampe. Arjen Robben er med andre ord en stor slutrundespiller, men han er ikke med i Rusland. Hollands landshold er disse år nede i en bølgedal og blev blot nummer tre i VM-kvalifikationen i en gruppe med blandt andre Frankrig og Sverige. Arjen Robben har efterfølgende valgt at stoppe på det hollandske landshold.

Gianluigi Buffon, Italien/Juventus
Antal landskampe: 176
Antal landskampsmål: 0

Gianluigi Buffon er nok den spiller, som flest fodboldromantikere vil savne ved VM-slutrunden i Rusland. Den italienske gentleman og landsholdsanfører blev snydt for sin fjerde VM-slutrunde af Sverige, der slog de azurblå ud i playoff. Når Buffon følger slutrunden på TV, kan han dog tænke tilbage på, at han er en af de få, der har været med til at løfte det store trofæ. Det gjorde han med Italien i 2006. Målmanden vil blive stærkt savnet - ikke mindst under den italienske nationalmelodi.

Edin Dzeko, Bosnien-Herzegovina/AS Roma
Antal landskampe: 91 
Antal landskampsmål: 52

Edin Dzeko tørner ikke ud for en nation med stolte slutrundetraditioner, men derfor kan man sagtens savne AS Roma-angriberen, der næsten altid er garant for mål, hvad end han spiller for klub- eller landshold. Bosnien kunne dog ikke stå distancen i VM-kvalifikationen.

David Alaba, Østrig/Bayern München
Antal landskampe: 60
Antal landskampsmål: 12

Bayern München-spilleren bærer naturligvis anførerbindet for Østrig, og han er med afstand den største fodboldstjerne i alpelandet. Østrigerne formåede at kvalificere sig til EM-slutrunden i 2016, men var ikke for alvor tæt på at stå med en VM-billet. David Alaba missede en stor del af kvalifikationen med en skade.

Henrikh Mkhitaryan, Armenien/Arsenal
Antal landskampe: 72
Antal landskampsmål: 25

Henrikh Mkhitaryan har aldrig deltaget ved en slutrunde, og man kan godt tvivle på, om han nogensinde kommer til det. Arsenal-spilleren er et niveau eller to over alle sine landsmænd i Armenien, og han kan ikke gøre det alene. Det kunne han i hvert fald ikke i kvalifikationen til Rusland, hvor blandt andre Danmark uden problemer skøjtede hen over armenerne. 

Antonio Valencia, Ecuador/Manchester United 
Antal landskampe: 92
Antal landskampsmål: 10

Den 32-årige sydamerikaner kommer ikke til at løbe op og ned ad sidelinjen i Rusland. Ecuador blev en skuffende nummer otte i VM-kvalifikationen, og dermed var Rusland reelt aldrig et tema for Antonio Valencia og holdkammeraterne. Den mangeårige Manchester United-spiller har deltaget i to VM-slutrunder.

Riyad Mahrez, Algeriet/Leicester City
Antal landskampe: 37
Antal landskampsmål: 8

Premier Leagues bedste spiller i sæsonen 2015/2016 og Årets Spiller i Afrika 2016 kan ikke opleves til VM, og kvalifikationen var en lang smertevandring for Algeriet, der sluttede sidst i en pulje med Nigeria, Zambia og Cameroun. Mahrez evnede ikke gøre den afgørende forskel for algerierne og scorede ikke et eneste mål undervejs. 

Wilfried Zaha, Elfenbenskysten/Crystal Palace
Antal landskampe: 8
Antal landskampsmål: 2

Dribleren fra Crystal Palace tørnede ud for England på diverse ungdomslandshold, men da han skulle vælge A-landshold, sagde hjertet Elfenbenskysten, hvor han er født. Desværre lykkedes det ikke ivorianerne at snige sig med til VM, og Zaha var ikke meget bevendt i kvalifikationen, hvor han stort set missede samtlige kampe på grund af en skade. Trist for Zaha, der med stor sandsynlighed havde været en del af Englands VM-trup, hvis han havde valgt løverne over elefanterne. Men sådan er der så meget.

Fotos: Getty Images


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus