Tysk stålvilje overvandt den svenske granitdefensiv til slut
VM

Dybt inde i overtiden kunne Toni Kroos sende bolden i mål efter et frispark, så Tyskland med ti mand vandt over Sverige.

Det blev til en dramatisk afslutning i verdensmestrenes anden kamp ved VM i Rusland, hvor de mødte Sverige. Her blev det til en sen 2-1-sejr til tyskerne, som gør deres muligheder meget bedre.

Som kampen forløb sig, var det ikke overraskende, at Tyskland styrede det meste af, hvad der foregik på banen. Boldbesiddelsen var med høje procenter i tysk favør og en spiller som Julian Draxler var meget farlig i kampens indledning.

Den tyske spillestil med mange spillere langt fremme inviterer dog også til farlige, svenske kontrastød. Blandt andet blev det til en halv friløber til Marcus Berg, der dog blev bremset af Jerome Boateng i sidste øjeblik.

Netop det udløste en del fagter fra den svenske trup, men det hjalp ingenting, og hændelsen blev ikke set igennem på tv'et ude ved sidelinjen, trods et brændende svensk ønske.

Men mens Marcus Berg ikke kunne udnytte sin mulighed, så var det en anden sag for Ola Toivonen. Efter 32 minutter fik han taget bolden med sig med brystkassen, hvorefter han førte den ind i feltet og vippede bolden over Manuel Neuer i det tyske mål.

Dermed var tyskerne pludselig i vanskeligheder, og de havde samtidig været tvunget til at skifte Sebastian Rudy ud med en galoperende blodtud i første halvleg. Han var blandt de fire udskiftninger, som 'Bundestrainer' Löw havde foretaget forud for kampen.

I anden halvleg kom tyskerne tilbage og udlignede. Bare tre minutter efter pausen gjorde Reus det til 1-1, men det rokkede ikke ved svenskerne, der fortsatte i deres granitsolide defensiv.

Engang i mellem kom tyskerne dog igennem, men manglende koncentration og kynisme afholdt tyskerne fra at komme foran i kampen. I slutningen af opgøret blevet dette udstillet yderligere, da Jerome Boateng med 11 minutters forskel fik to gule kort, og dermed var tyskerne reduceret til 10 mand i kampens afslutning.

Til trods for dette var både Julian Brandt og Mario Gomez tæt på i de sidste minutter - og til allersidst kunne Toni Kroos hamre et frispark ind bag Robin Olsen, der ellers havde spillet en flot kamp.

Nu er alt åbent inden sidste runde, hvor Tyskland møder Sydkorea og Sverige møder Mexico.