2016-12-31 10:17
Foto: Getty Images

Der bliver masser af knald på Premier League denne nytårsaftensdag - seks brag klokken 16.00 og et top-fyrværkeri klokken 18.30. Vi bringer her et spilforslag til samtlige kampe - Godt Nytår!

Burnley - Sunderland 1
Odds 2.40 hos Bet 365

Godt nok ligger oprykkerne fra Burnley kun nummer 14 og har overlevelse som primært mål for sæsonen. Våbenet for at opnå den succes hedder Turf Moor. På hjemmebanen er 19 ud af holdets 20 point nemlig hentet – seks ud af 10 kampe her er endt med hjemmesejr – blandt andet de seneste to. Kun Arsenal og Manchester City er løbet med sejren – og så lige en kikser i Premiere-runden mod Swansea.
Sunderland halter kraftigt på fremmed græs, har tabt de seneste tre og kun hentet fire point i hele ni udekampe.

Chelsea - Stoke – Halvleg / fuldtid – Chelsea
Odds 1,72 hos Bet365

Hvem stopper Chelsea? Med 12 sejre i træk er klubben kun to yderligere sejre fra at tangere rekorden på 14 sejre i træk sat af Arsenal i 2001/02.
Læg dertil opholdet har topscorer Diego Costa og N'golo Kanté tilbage fra karantæne – ikke at det var mærkbart, da Chelsea kørte Bournemouth  over med 3-0 i juledagene.
Stoke er skidt kørende og er uden sejr i de seneste fire kampe. På udebane mod hold fra Top6 ser det endnu mere skidt ud med 10 nederlag i de seneste 10 kampe.  

Leicester - West Ham Over 2,5 mål
Odds 1.80 hos Bet 365

Det kører slet ikke for mestrene fra Leicester, der med bare en sejr (og fem point) i de seneste ni Premier League-kampe nu bare er tre point fra nedrykningsstregen.
Godt nok et vigtige spillere som Robert Huth og Cristian Fuchs tilbage efter karantæne, mens goalgetter Vardy fortsat er ude. Men det ændrer ikke på, at Leicester har lukket mål ind i de seneste 11 Premier League-kampe.
Og når man så møder et West Ham-hold i medvind med tre sejre i træk – så kan det godt blive målrigt. Hammers har scoret i alle liga-kampe i sæsonen – bortset fra en enkelt. Og i 12 af de seneste 15 udekampe West Ham har spillet, har der været scoret mindst tre mål i.

Manchester United - Middlesbrough (+1.5 asian handicap) 2 
Odds 2.10 hos Bet 365
United har fundet formen på et godt tidspunkt med fire sejre i træk, hvilket har bragt dem tilbage i jagten på top 4.
De møder et Middlesbrough-hold, der skranter på udebane, hvor det ikke er blevet til sejr i de seneste otte kampe. Det positive ved den statistik er, at kun tre af kampene er tabt og kun en enkelt med mere end et mål.
Middlesbrough er med kun 10 mål lukket ind i ni kampe en af ligaens bedste defensiver på udebane.   Det kan meget vel igen blive en faktor midt i det travle program, hvor hjemmeholdet vil være mere end tilfreds med en et-målssejr inden West Ham venter på udebane allerede 2. januar. 

Southampton - WBA  Asian  (Asian)  under 2,0, 2,5 mål
Odds 1,80 hos Bet365

Mens Southampton så sent som onsdag fik lov at bruge mange kræfter 10 mod 11 i 1-4-nedsablingen hjemme mod Tottenham, har WBA kunnet hvile stængerne siden mandag, hvor det dog blev til et knebent 1-0-nederlag ude mod Arsenal.
Men i et presset program kan de to dage komme udehold til gode. Southampton slider i det hele taget med målscoringen i denne sæson – ni mål i ni hjemmekampe siger det hele. Og selv om WBA kun har hentet to sejre i ni forsøg på fremmed bane i sæsonen, er der egentlig ganske godt styr på forsvaret – kun ni mål er lukket ind. WBA har det fint med at stille sig forholdsvist dybt på udebane, og omvendt har Southampton det ikke altid lige nemt med den slags modstandere.

Swansea - Bournemouth (draw no bet) 2
Odds 1,80 hos Bet365

To manager-fyringer på en halvsæson – det er faktum hos Swansea, der efter 4-1-nederlaget på Boxing Day sparkede amerikanske Bob Bradley ud efter bare 11 kampe ved roret efter sin ansættelse i oktober, hvor Francesco Guidolin røg ud.
Det har næppe skab ret meget ro hos holdet, der har tabt de seneste tre kampe. Bournemouth tabte senest ude med 3-0 til Chelsea, men gjorde rent faktisk en ganske god figur. 
Det vil være synd at kalde Bournemouth for pointsluger på udebane, men her er muligheden.

Liverpool - Man City - Begge Hold scorer og over 2,5 mål
Odds 1,83 hos Bet365

Når to eksplosive angreb møder forsvar, der til tider er ganske ordinære, så betyder det vel mange mål. Det kan meget vel blive udfaldet af dette topbrag på Anfield Nytårsaften.
Det er de to mest scorende hold i ligaen, der tørner sammen og forsvarende har henholdsvis lukket 21 og 20 scoringer ind – det er 10 og ni flere end Chelsea til en sammenligning.
I syv af Liverpools ni hjemmekampe i sæsonen er der scoret mindst tre mål og begge hold har scoret.
I Manchester Citys ni udekampe er der i syv af tilfældende scoret mindst tre mål – i fem af kampene scorede begge hold.