13 skarpe til lørdagens Tips 13
2017-05-19 16:00

Der er tysk, engelsk, engelsk, svensk og norsk på lørdagens Tips 13-kupon. Her er et bud på, hvordan kuponen skal skæres

Kampdag lørdag 20. maj – Spilstop lørdag kl. 15.55

Tips 13: U 6-4-106
1: Bayern Munchen - Freiburg, Bundesliga kl. 15.30 1       (70-20-10)
Mesterholdet har kun æren at spille for, men det gør de sørme også med stil!. Bagud 2-4 i Leipzig med under 10 minutter igen vendes til en 5-4 sejr. Freiburg skal nok vinde, hvis den skal stå på europæisk spil i næste sæson og det sker ikke. Bayern slutter ikke en lidt skuffende sæson med ”kun” et mesterskab af med en slap indsats foran et stort hjemmepublikum i festhumør. Et meget sikkert 1-tal.

2: Dortmund – Werder Bremen , Bundesliga kl. 15.30 1     (1X2)  (50-30-20)
En uhyre vigtig kamp for Dortmund, der med en sejr kvalificerer sig direkte til næste sæsons Champions League i stedet for en mere nervepirrende kvalifikation. Gæsterne kan i teorien fortsat nå en plads i Europa League, men så kræver det et nederlag til Køln hjemme mod Mainz. Thomas Delaney’s Werder er efter en forrygende periode faldet lidt af på den med 2 nederlag i træk. Selvom jeg inderst inde tror Dortmund vinder, er der bedre bud på ugarderede.

3: B.M’gladbach - Darmstadt, Bundesliga kl. 15.30  1      (1X2) (50-30-20)
Her står der absolut intet på spil. Darmstadt er rykket ud med fuld musik og har været totalt håbløse på fremmed mark med 15 nederlag i 16 kampe. Gladbach har været en stor skuffelse i denne sæson, men er normalt set mindst en klasse over dagens modstander. Darmstadt tabte kun 1-0 til Bayern i sidste udekamp og vandt den næstsidste over Hamburg samtidig med Gladbach har haft meget svært ved at vinde hjemmekampene på det sidste. I en ligegyldig kamp kan der derfor sagtens lure en overraskelse.

4: Hamburger SV - Wolfsburg, Bundesliga kl. 15.30 1      (1X2) (40-30-30)
Det er rundens knaldkamp med en direkte duel om at undgå at skulle i playoff med nr. 3 fra den næstbedste række om Bundesligapladsen i næste sæson. Det er efterhånden blevet en vane for Hamburg at redde sig fri af nedrykning, og det skulle ikke undre om de klarer skærene igen trods den megen uro i klubben. Det er kun 2 sæsoner siden Wolfsburg blev nr. 2 efter suveræne Bayern Munchen, så noget af en nedtur for gæsterne nu at skulle kæmpe for overlevelse i rækken.

5: Frankfurt – RB Leipzig, Bundesliga kl. 15.30  2     (12) (35-20-45)
Leipzig er stensikker på andenpladsen efter en både overraskende og imponerende indsats i sæsonens Bundesliga. Sidste spillerunde byder altid på flere kampe, hvor der intet er på spil, og denne er ingen undtagelse. Frankfurt har vist dårlig form den sidste måned, men vil sikkert gerne slutte af med maner mod vicemestrene. Det lugter af en underholdende og målrig kamp og dermed et godt bud på en 12-gardering.

6: Ingolstadt – Schalke 04, Bundesliga kl. 15.30  2      (1X2) (35-25-40)
Efter 3 uafgjorte i streg måtte Ingolstadt i lørdags se nedrykningen som en realitet efter kun 2 sæsoner i den bedste række. Humøret må derfor formodes at være på nulpunktet inden mødet mod Schalke, der har været én af sæsonens helt store skuffelser. Der står absolut intet på spil og alt kan derfor ske. En helgardering er på sin plads.

7: Hertha Berlin - Leverkusen, Bundesliga kl. 15.30  1      (1X)  (45-35-20)
Leverkusen har haft en rædselsfuld sæson er uden sejr i 6 kampe og eneste lyspunkt er, at de undgår en ellers fuldstændig utænkelig nedrykning. Hertha misser med et nederlag i denne kamp med meget stor sandsynlighed en plads i Europa League, som til gengæld er sikker med mindst uafgjort. Der er altså stor forskel i motivation, og jeg tror ikke hjemmeholdet dummer sig men henter mindst det ene point.

8: 1. FC Køln - Mainz, Bundesliga kl. 15.30  1      (65-20-15)
Gæsterne er sikker på endnu en sæson i Bundesligaen, da Hamburg og Wolfsburg mødes i den sidste kamp, hvor begge ikke kan overhale Mainz i tabellen. Jo hvis Mainz taber med noget der ligner 10 mål i dagens kamp kan det gå galt, men så vi er helt ude i den yderste teori. Kampen er til gengæld yderst vigtig for Køln, der med en sejr kommer i Europa League med mindre Freiburg slår Bayern, og det er jo tæt på utænkeligt. Jeg tror på en smal sejr til hjemmeholdet.

9: Hoffenheim - Augsburg, Bundesliga kl. 15.30  1       (1X) (50-35-15)
Situationen er lidt speget i bunden for Augsburg, men taber de højst med et enkelt mål mod dagens modstander er de sikker på at undgå tredjesidstepladsen, der medfører playoff om at undgå nedrykning. Det kan gå alligevel selv med et stort nederlag, hvis Hamburg ikke vinder deres kamp. Ret oplagt at tro Augsburg først og fremmest satser på at lukke af bagude for at undgå et større nederlag. Hoffenheim er sikker på mindst Champions League kvalifikation, men kan overhale Dortmund i kampen om tredjepladsen, hvis de får et bedre resultat end dem.

10:  Bradford - Millwall, League 1 kl. 16  X        (1X2) (30-40-30)
Spændende og nervepirrende oprykningsfinale på Wembley om en plads i Championship. Tilgangen til kampen vil sikkert være at undgå nederlag, og vi kan sagtens ende i både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Begge sæsonens indbyrdes kampe er endt uden vinder, så de er allerede vant til at spille tætte opgør mod hinanden.

11:   Østersund - Kalmar Allsvenskan kl. 16  1       (1X) (55-30-15)
Kalmar har fået en forfærdelig sæsonstart med kun en sejr og er havnet i den tætte bundstrid. De har ikke scoret i de seneste 3 kampe og møder nu hjemmestærke Östersund, der senest tabte på eget græs i november 2016. Svært at tro Kalmar vender bøtten her, og de vil sikkert være meget tilfredse med at få det ene point med hjem.

12:   Åtvidaberg - Trelleborg, Superettan kl. 16  2       (1X2) (55-30-15)
Vi fortsætter til Superettan med endnu et meget formsvagt hold. Her er det værterne Åtvidaberg, der er inde i en modbydelig periode og indtager sidstepladsen i rækken. Noget bedre ser det ud for midterplacerede Trelleborg, men de har det ofte meget svært på udebane, så noget sikkert kort er de bestemt ikke. Alt andet end en helgardering vil være et sats.

13: Rosenborg - Lillestrøm, Eliteserien Norge kl. 16  1         (65-25-10)
Vi slutter den internationale rundtur hos de norske mestre, der får besøg af traditionsklubben Lillestrøm. Rosenborg tabte tirsdag sensationelt med 1-2 på hjemmebane til upåagtede Tromsø, så helt usårlige er de altså ikke. Lillestrøm har haft det svært og ligger pt. næstsidst, og mon ikke tirsdagens nederlag bare var et bump på vejen for Rosenborg?