• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Stefan Buur Hansen

Dagens Spilforslag: Er FCK's europæiske eventyr forbi?

Dagens Spilforslag: Er FCK's europæiske eventyr forbi?
Foto: Jan Christensen (Getty Images)

Kravet er en sejr for FC København, som på hjemmebane skal op mod førerholdet i Gruppe F.

Af Stefan Buur Hansen

Torsdag kl. 19.00
FC København - Sheriff Tiraspol
X2
2,09 @ NordicBet

FC København har endnu ikke vist noget i dette års Europa League, som berettiger holdet til at være forholdsvis klare favoritter i hjemmekampen mod Sheriff Tiraspol, der topper Gruppe F.

Sheriff Tiraspol – som netop har vundet det moldoviske mesterskab – har ikke tabt i den europæiske turnering, og hvis de også kan undgå det i dette opgør, går de videre fra gruppespillet for første gang i klubbens historie.

Formmæssigt er Sheriff Tiraspol godt kørende, og nederlaget i sæsonens sidste kamp mod Speranţa Nisporeni – som faldt efter, at mesterskabet var sikret – var det det første i 22 kampe.

Anderledes ser det ud for FC København, som mildt sagt har været svingende. 5-1-sejren hjemme over Lyngby blev fulgt op af et 1-3-nederlag til FC Nordsjælland, hvor FC København smed det hele på gulvet i løbet af to uopmærksomme minutter.

Optakt: FC København - FC Sheriff

Der er næppe tvivl om, at Sheriff Tiraspol vil gribe denne kamp defensivt an vel vidende, at det er FC København, der er tvunget frem på banen. Det er et kampbillede, der bekommer Sheriff Tiraspol vel, selv om man ikke skal forveksle holdet med et typisk kontramandskab, hvad udekampen mod Lokomotiv Moskva viste.

Her kom Sheriff Tiraspol tilbage og vandt 2-1, selv om favoritterne fra Moskva var kommet foran med 1-0 efter 26 minutter, og mod kampens slutning tillod Ziguy Badibanga sig endda at brænde en stor chance alene mod keeper Guilherme.

Sheriff Tiraspol har blot lukket to mål ind i Europa League-gruppespillets fem kampe, så alle FC Københavns offensive kort skal falde rigtigt i aftenens kamp, hvis Løverne skal have en chance for at vinde.

Det gjorde de mod Lyngby, men som denne sæson har udviklet sig, hører 5-1-sejren til sjældenhederne. Værdien ligger derfor i at spille på, at aftenens kamp bliver den sidste i Europa i denne omgang for Ståle Solbakkens groggy mesterhold.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus