• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Stefan Buur Hansen

Dagens Spilforslag: Superliga-kendinge slås om VM-billet

Dagens Spilforslag: Superliga-kendinge slås om VM-billet
Foto: Getty Images

Winston Reid står igen over for AaB's Edison Flores, når New Zealand jagter sensationen i Lima efter 0-0 på hjemmebane.

Af Stefan Buur Hansen

Torsdag kl. 03.15
Peru – New Zealand
(0-2) 2
2,11 @ NordicBet

Onsdagens spilforslag afvikles på et tidspunkt, hvor de fleste danskere nok sover. Den afgørende VM-kvalifikationskamp mellem Peru og New Zealand fløjtes nemlig i gang 03.15 dansk tid, men det betyder så, at det forhåbentlig er muligt at vågne til en lille gevinst fra det sydamerikanske.

Peru er store favoritter i kampen mod New Zealand, men efter det første 0-0 møde i Wellington er det også rimeligt at spørge, om bookmakerne ikke har overvurderet hjemmeholdet en smule.

Peruvianerne havde det svært mod New Zealands velorganiserede defensiv, som kun tillod de sydamerikanske gæster at veksle 62 procent i boldbesiddelse til tre afslutninger inden for målrammen.

Kampbilledet kommer formentlig til at gentage sig natten til torsdag, og det siger sig selv, at meget kan være spoleret, hvis Peru kan tvinge New Zealand til at satse offensivt med en tidlig scoring.

Læs også: Peru og New Zealand afgør Danmarks seedning ved VM

Statistikkerne viser bare, at Peru uhyre sjældent vinder stort på hjemmebane: holdet har vundet fire af ni hjemmekampe i VM-kvalifikationen, og samtlige sejre har været på præcis ét mål. Det samme skete i den forrige VM-kvalifikation, hvor 2-0-sejren over Paraguay i 2011 var den eneste på mere end ét mål. Og før da skal vi tilbage til 4-1-sejren over Bolivia i 2005 for at finde en storsejr til Peru på hjemmebane.

New Zealand har omvendt scoret mindst ét mål på udebane i 12 af 13 VM-kvalifikationskampe siden 2004, og selv om modstanden i den oceaniske kvalifikationspulje er betydeligt ringere, end det er tilfældet med Peru, så giver det dog en vis selvtillid til holdet.

Der er ingen tvivl om, at Peru er det bedste af de to hold, men hvis gæsterne atter lykkes med at lukke ned for Edison Flores & Co. i den peruvianske offensiv, risikerer hjemmeholdet at veksle forventningens opbakning til flossede nerver.

Samtidig trækker det ned for Peru, at holdet stadig må spille uden den dopingkarantæneramte anfører, Paolo Guerrero, som har scoret 24 mål i 69 landskampe.

Og det taler i favør for spillet, at Chris Wood (25 mål i 56 landskampe) vender tilbage til startopstillingen hos New Zealand, efter han kun var i stand til at spille et kvarter af den første kamp pga. en skade. Chris Wood er med sine 191 centimeter nemlig en stor trussel mod Perus forsvarskæde, der målte 184 centimeter i gennemsnitlig højde i det første opgør.

Værdien ligger i at spille på, at Winston Reid & Co. undgår en lussing mod AaB’s Edison Flores til NordicBets markedsledende odds 2,11.


Sponsoreret:

Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus