• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen
Sponsoreret artikel

DM i Tips: Få råd og populære systemer til at vinde fede præmier

DM i Tips: Få råd og populære systemer til at vinde fede præmier

DM i Tips er tilbage og har traditionen tro store præmier på højkant i form af eksempelvis pladser på Verdens Bedste Fodboldrejse.

Af Jacob Hansen

Du gik garanteret rundt i efterårets svindende varmegrader og tænkte; ”hold nu fast, hvor gad jeg godt at vinde en plads på Verdens Bedste Fodboldrejse”.

Herefter vandrede dine tanker videre med, ”er det ikke ved at være den årstid, hvor der går en konkurrence i gang”, og jo, det er det nemlig lige præcis.

Lørdag d. 19. oktober er kalenderen atter så fremskreden, at det igen er blevet tid til DM i Tips. En traditionsrig konkurrence med efterhånden så mange år på bagen, at det ikke er muligt at opstøve en hos Danske Spil, der kan huske, hvornår den startede. Og ja, vi har prøvet!

Konkurrencen falder på et godt tidspunkt for Danske Spil, da man i september oplevede lidt af en milepæl på tipsfronten. Det var den bedste måned nogensinde målt på aktive digitale tippere, og her skeles især til brugere, der tipper via mobiltelefonen. Så kom ikke og sig, at produktet, der i år har fejret 70 års fødselsdag, ikke kan følge med tiden!

Det er som vanligt en plads på Verdens Bedste Fodboldrejse, der er det store trækplaster i konkurrencen, og de tre bedste i den individuelle konkurrence tipper sig til et flysæde samt billet til tre europæiske fodboldkampe i løbet af en weekend.

De vinder desuden et frit spil på tipskuponen til en værdi af 144 kroner.

Alt i alt en præmie der prissættes til en værdi af 20.000 kroner og hvad gevinsten angår, er det ligegyldigt, om man bliver nummer 1, 2 eller 3.

Men prøv lige at fortælle det til de tre deltagere, der ender med at kvalificere sig til turen. De ved godt, hvem der vandt, og hvem der er med på en tredjeplads.

Ikke alt er dog helt, som det plejer at være.

Hvor konkurrencen tidligere strakte sig over 10-12 uger og altså til et godt stykke ind i vintermørket, hvor man kunne sidde en iskold december-aften og bekymre sig om ens 11 rigtige på opstillingen nu også var nok til at bevare pladsen i stillingen, mærker man også her, at tipning forsøger at bevæge sig ind i ny tidsalder, hvor folks opmærksomhedsgrad er nogenlunde på niveau med en regnorms.

Derfor er DM i Tips skåret ind til blot at vare seks uger.

- Vi evaluerer altid på, om der er områder, hvorpå vi kan optimere vores tiltag, og vores undersøgelser har vist, at rigtigt mange falder fra, jo længere ind i konkurrencen, man kommer, fortæller manden, der er ansvarlig for sport, spil og optimering hos Danske Spil, Frederik Skov.

- Vi valgte derfor at korte DM ned til halvanden måned for på den måde at bevare intensiteten og spændingen for så mange deltagere som muligt, fortsætter Skov, der sidste år kunne se brugernavnet ”pnipass” vinde med 67 rigtige, tæt fulgt af ”carsie27”, hvorefter fulgte et femkløver, som efterhånden må kaldes et fænomen i DM i Tips.

Pladsen som nummer tre blev nemlig delt af de fem medlemmer i klubben ”The Card Players”

Alle fem vandt deres lokalkonkurrence, ligesom de selvfølgelig strøg til tops i klubkonkurrencen. For tredje gang. Det er bare at udvise ærbødig respekt, når ”The Card Players” viser sig. Men hvilket system skal man så vælge?

Herunder kan du besigtige de mest anvendte systemer i sidste års konkurrence.

Top 10 over systemer:
R 0-7-16
R 3-3-24
R 4-0-9
R 4-4-144
R 4-4-24
R 1-9-48
R 5-5-108
R 4-4-48
R 6-4-864
U 4-3-66

Med andre ord en ganske suveræn overvægt af R-systemer, men vi stak lige ind forbi Jørn Juel, Tipsbladets faste tipsskribent, for at høre, hvad en kapacitet på området som han eventuelt kan anbefale.

- U 9-0-253 er efter min mening et af de stærkeste systemer, Danske Spil har i deres udvalg, så det ville jeg i hvert fald overveje at vælge. Det har en særligt stærk garanti ved fire, fem og seks U-tegn, så sætter man de fire ugarderede tegn, er man stærkt på vej mod en rigtig god tipsuge, vurderer Jørn Juel.

Juel peger end videre på nogle af ovennævnte systemer, R 5-5-108, R 4-4-24, som også må betegnes som klassikere iblandt tipssystemer, men dertil bringer Tipsbladets mangeårige ”systemkritiker” også andre systemer i spil.

”På R 4-6-288 er der så godt som 12’er garanti, hvis du rammer opstillingen, men jeg synes også, at der er nogle U-systemer, man kan kigge imod. Såsom 5-5-99, 5-5-76, U 6-4-106 og U 7-3-163,” kommer forslagene fra den tidligere vinder af Tipsbladets Signaturpanelet.

Vinderne af de enkelte lokalkonkurrencer hiver et rejsegavekort til en værdi af 10.000 kroner hjem, mens der til vinderne af holdkonkurrencen er et rejsegavekort til en værdi af 25.000 kroner på højkant. Som en ekstra gulerod er der i hver af de seks runder præmie til en ugevinder.

Vedkommende vinder en plads på Tipper-turen i 2020, en præmie ligeledes til en værdi af 10.000 kroner.

Men den virkelige gulerod er selvfølgelig pladsen på Verdens Bedste Fodboldrejse. 65 rigtige var minimumskravet sidste år, og dermed har du noget at stile efter i år. God fornøjelse.

Superliga

Mere Superliga

Fokus