2017-05-19 11:47
Foto: Getty Images

Harry Kane bomber videre for Tottenham i udekampen mod Hull City.

Søndag kl. 16.00
Arsenal - Everton
Arsenal vinder & begge hold scorer
2,60 @ bet365

Arsenal er pisket til sejr, hvis håbet om at snuppe fjerdepladsen fra Liverpool skal holdes i live på sidste kampdag. The Gunners møder da også op til kampen med fire sejre i træk, mens Everton har haft en mere blandet periode den sidste måneds tid med to sejre, to nederlag og en enkelt uafgjort.
Motivationen bør være den afgørende forskel i kampen, men vi tror på, at Everton og kommer på måltavlen i løbet af kampen – eventuelt ved Romelo Lukaku, som pludselig skal forsøge at indhente Harry Kane på topscorerlisten efter dennes målorgie torsdag aften.

Everton har scoret mindst ét mål i to af tre udekampe i denne sæson, mens Arsenal kun har forladt Emirates Stadium uden at score en enkelt gang i denne sæson, nemlig i oktober mod Middlesbrough.
Odds 3,10 på, at Arsenal tager favoritsejren uden at holde målet rent er godkendt.

Søndag kl. 16.00
Liverpool - Middlesbrough
Over 3,5 mål
2,30 @ Unibet

Liverpool er naturligvis massive favoritter i dette opgør, som er et af få i den sidste runde af Premier League, hvor der er andet end placeringsfordelte tv-penge på spil. Liverpool jagter nemlig Manchester City på tredjepladsen, og selv om holdet fra Anfield bør leve op til favoritværdigheden med en sejr, så jagter vi alligevel et odds i en anden vægtklasse.
Sagen er nemlig også den, at halvdelen af Liverpools hjemmekampe i denne sæson har indeholdt over tre scoringer. Det samme gælder for 22 procent af Middlesbroughs udekampe, og så begynder det at blive interessant at spille på, da det samtidig har været en klar tendens, at kampene i sidste runde af Premier League har indeholdt flere scoringer end sæsongennemsnittet i løbet af de sidste fem år.

40 procent af alle kampe i sidste runde er endt med over 3,5 mål. Unibet åbnede med odds 2,65 på dette spil, hvilket siden er faldet over 2,50 til 2,30.
Et alternativt spil er, at Liverpool vinder kampen og at denne indeholder over 2,5 mål. Det spil giver odds 1,66 hos bet365.

Søndag kl. 16.00
Burnley - West Ham United
1X
1,40 @ bet365

Burnley har blot vundet én af de sidste seks kampe, mens vi skal tilbage til starten af februar for at finde den seneste sejr på udebane til West Ham, der dengang slog Southampton med 1-3.
West Ham er på sin vis allerede gået på sommerferie, og flere profiler – herunder Winston Reid og anfører Mark Noble – er blevet opereret for diverse skavanker. Skadeslisten hos The Hammers er derfor ganske omfattende til kampen, hvor også Cheikhou Kouate, Arthur Masuaku, Diafra Sakho, Michail Antonio, Pedro Obiang og Gokhan Tore er ude, mens der er tvivl om Andy Carroll.

Burnley har naturligvis også et par folk ude, men det er slet ikke i samme omfang som West Ham. Med en sejr kan Burnley overhale West Ham i tabellen og sammen med fordelen af hjemmebane gør det, at vi tror på, The Clarets har den største motivation til at tage point i opgøret.

Søndag kl. 16.00
Leicester - Bournemouth
Over 3,5 mål
2,85 @ Unibet

De forsvarende mestre havde en hård periode i januar og februar, men siden er skuden kommet på ret køl, og især på hjemmebane har Leicester gjort det godt med fem sejre i træk, hvor Leicester har scoret mindst to mål pr. kamp. I hvert fald lige ind til 1-6-snitteren torsdag aften mod Tottenham.
Bournemouth møder formstærke op med 10 point i de sidste fire kampe, hvor det samtidig er blevet til ni scoringer. Gæsterne har scoret mindst et mål i 2 af 3 udekampe denne sæson, mens 44 procent af kampene på fremmed græs har indeholdt over tre scoringer samlet set.
Det samme gælder for 33 procent af Leicesters hjemmekampe, så odds 2,67 på, at denne kamp indeholder over 3,5 mål er købt og spilles hos Unibet.

Søndag kl. 16.00
Swansea City - West Bromwich
Over 3,5 mål
3,20 @ NordicBet

Der er reelt intet på spil i dette opgør, og så kan det selvfølgelig blive alt fra en kedelig tørvetriller til et målrigt festfyrværkeri.
Med baggrund i statistikerne sætter vi vores lid til det sidste og spiller på, at kampen indeholder over 3,5 mål, hvilket har været tilfældet i 44 procent sf Swanseas hjemmekampe samt 22 procent af West Bromwichs udekampe.

Dertil skal altså lægges den overordnede statistik, som viser, at andelen af kampe med over 3,5 mål har været 29 procent højere i sidste spillerunde af Premier League de sidste fem sæsoner, hvor 2 af 5 kampe i gennemsnit har indeholdt mindst fire scoringer.
Unibet åbnede med odds 3,55 på dette spil, men har siden slashet til odds 3,10, som dog stadig er godkendt.

Søndag kl. 16.00
Chelsea - Sunderland
Chelsea scorer i begge halvlege
1,68 @ Unibet

Det bliver ren paradekørsel for de nyslåede mestre fra Chelsea, som skal spille FA Cup-finale mod Arsenal seks dage efter dette opgør. Træner Antonio Conte vil derfor formentlig stille alternativt op mod Sunderland, der har ligget under nedrykningsstregen siden sæsonens 4. spillerunde.
Sunderland har spillet til nul ved pausen i ni af sæsonens 18 udekampe, men her bliver modstanden simpelthen for veloplagt og stærk, selv om træner Conte giver en række spillere i periferien af idealopstillingen spilletid.
Chelsea scorer i begge halvlege, hvilket holdet har gjort de sidste 10 hjemmekampe i træk på Stamford Bridge.

Søndag kl. 16.00
Watford - Manchester City
Man. City vinder & begge hold scorer
2,60 @ bet365

Watford har spillet 33 procent af holdets hjemmekampe i denne sæson til over 3,5 mål, mens det samme gælder for 44 procent af Manchester Citys udekampe.
Læg dertil at Watford kun har forladt Vicarage Road uden at score tre gange i denne sæson, mens Manchester City har fejlet i at holde målet rent på udebane i 2 af 3 udekampe.
Watford kan rykke sig et par pladser i rækken med en sejr, men har reelt ikke mere at spille for, hvilket også kan ses i resultaterne: de sidste fem kampe har indbragt klubben lige så mange nederlag.
Manchester City skal forsvare tredjepladsen. Det gør holdet  bedst ved at vinde her, men det sker ikke uden at lukke mål ind.

Søndag kl. 16.00
Manchester United - Crystal Palace
X ved pausen
2,20 @ bet365

Manchester United spiller finale i Europa League onsdagen efter dette opgør, og det er efterhånden ingen hemmelighed, at manager José Mourinho prioriterer det europæiske trofæ langt højere end kampen om en plads i ligaens subtop.
Portugiseren har da også allerede meddelt, at han vil teste en god håndfuld af helt unge spillere i denne kamp, hvilket selvsagt gør forudsætningerne for et spil noget vanskeligere end normalt.

Crystal Palace har gjort det pænt under Sam Allardyce, som har rykket holdet fra 17.- til 13.-pladsen siden overtagelsen dagen før juleaften. Palace har blandt andet slået Chelsea og Liverpool med 2-1 på udebane, ligesom holdet på hjemmebane slog Arsenal med 3-0 for halvanden måned siden.
Rutinerede Sam Allardyce vil utvivlsomt elske at slutte sæsonen af med at tage point på Old Trafford, men da rygterne om José Mourinhos alternative opstilling allerede har spredt sig, synes odds på udeholdet ikke længere at være helt så tillokkende.

I stedet går anbefalingen på, at der står uafgjort ved pausen i opgøret mellem United ynglinge og Crystal Palaces favoritdræbere. United har spillet til X ved pausen i 8 af 18 hjemmekampe, mens Palace har gjort det i 9 af 18 udekampe.

Søndag kl. 16.00
Southampton - Stoke City
1
1,80 @ bet365

Southampton har måske ikke leveret varen rent pointmæssigt i de seneste spillerunder, men ser man på programmet har The Saint altså også mødt fem af holdene fra top 6 i løbet af de sidste syv spillerunder.
Nu venter en mere overkommelig modstander i form af Stoke, som blot har vundet en af de sidste 10 kampe og som skal tilbage til midten af januar for at finde den seneste sejr på udebane.

Tre klubber kan overhale Southampton i sidste spillerunde, så holdet bør have motivation nok til at kæmpe for alle tre point og dermed give publikum en værdig afsked på en sæson, hvor fansene ellers ikke er blevet forkælede på St. Mary’s.

Søndag kl. 16.00
Hull City - Tottenham
Harry Kane scorer mindst to mål
4,25 @ bwin

Hverken Hull eller Tottenham har noget på spil i henholdsvis bunden og toppen før dette opgør, men det har Tottenham-angriber Harry Kane til gengæld. Med fire scoringer i torsdagens udekamp mod Leicester topper Kane nu topscorerlisten med 26 scoringer, og dermed holder han altså både Romelo Lukaku (24) og Alexis Sánchez (23) under sig.
Harry Kane har en tendens til at klumpe sine scoringer samme i både stimer og kampe. Således er denne sæsons 26 mål fordelt på 15 kampe, hvilket vil sige, at Spurs-angriberen har scoret to eller flere mål i syv af sæsonens kampe.

Samme tendens gjorde sig gældende i den foregående sæson, hvor Kane ligeledes præsterede at score mindst to mål i syv af sæsonens ligakampe.
Odds 4,25 modsvarer måske ikke helt de 18 procent, som 7 af 38 kampe svarer til, men med tanke på, at dette er en kamp uden noget på spil i sidste runde mod en overkommelig modstander, så er spillet alligevel købt – om ikke andet så for underholdningens skyld.