2017-08-12 13:00
Foto: Alex Livesey/Getty Images

Premier League begynder igen denne weekend, og vi bringer her vores spilforslag. Blandt andet er der debut til et nyt eksperiment.

Fredag kl. 20.45
Arsenal – Leicester
Arsenal vinder & begge hold scorer

2,85 @ bwin

Premierekampe er altid en svær størrelse, men vi vover pelsen med et spil på, at Arsenal tager den forventede hjemmesejr over Leicester, som samtidig får scoret i kampen.
Arsenal er ikke bare forhåndsfavoritter, men kan også prale af at være længere fremme i forberedelserne, da holdet allerede i søndags vandt Community Shield på straffespark over Chelsea efter 1-1 i den ordinære spilletid.

Samtidig har Leicester spillet en række venskabskampe, hvor resultaterne har været svingende. Men nu er det alvor igen, og med to scoringer i generalprøven mod Borussia Mönchengladbach, der blev besejret med 2-1, viste Jamie Vardy, at han fortsat ved, hvor målet står.

Det er en vigtig detalje før premierekampen mod Arsenal, som altså lukkede mål ind i 10 af sidste sæsons 19 hjemmekampe, mens Leicester scorede mindst ét mål i 12 af holdets kampe på fremmed græs.

En af undtagelserne var udekampen mod Arsenal, men i de fire foregående kampe mellem de to hold med Arsenal som vært har hjemmeholdet vundet, mens Leicester har præsteret at score. Vi spiller på en gentagelse af det scenarie her til et odds, der næsten tredobler indsatsen.

Lørdag kl. 16.00
Everton – Stoke
X

3,80 @ bwin

Den nye Premier League-sæson bliver startskuddet på et eksperiment, der baserer sig på Martingale-systemet, og så er principielle modstandere af dette altså advaret på forhånd. Idéen er at spille konsekvent på, at Evertons kampe ender uafgjort. Ender kampen uafgjort, gentages indsatsen i den kommende kamp. Ender kampen ikke uafgjort, fordobles indsatsen. Dette sker, indtil Everton igen spiller uafgjort. Så nulstilles indsatsen til det oprindelige udgangspunkt.

Everton er valgt til eksperimentet, fordi holdet typisk holder en høj rate af uafgjorte kampe: I løbet af de sidste tre sæsoner er 11,7 af The Toffees’ kampe endt uafgjort, og det kan ingen andre hold matche, selv om Manchester United i sidste sæson gjorde et flot forsøg med 14 uafgjorte resultater.

Martingale-systemet er både velkendt og kontroversielt i spilkredse. I dette tilfælde låner vi altså idéen med at doble indsatsen op, når spillet tabes. Samtidig benytter vi os af odds, der normalt er bedre end ved spil på roulettens røde eller sorte muligheder.

Med en bundløs økonomi bør eksperimentet give overskud før eller siden. Problemet er, at de færreste er indehavere af en uudtømmelig tegnedreng. Det er derfor vigtigt, at man på forhånd har gjort sig det klart, hvad den økonomiske smertegrænse for eksperimentet er.

Og for at eksemplificere kravene, har vi gennemgået Evertons resultater de sidste to sæsoner med 10 kr. som den startende indsats – og odds 3,00 som (et meget lavt sat) odds på det uafgjorte resultat i alle kampe.

I sæsonen 2015/16 ville det kræve, at 5.950 kr. i alt kom på arbejde. Efter en stime på otte kampe uden et uafgjort resultat, ville 2.560 kr. være det største, enkeltstående beløb, der skulle sættes på spil. Her ville gevinsten til gengæld være 7.680 kr. til odds 3,00. Og over hele sæsonen ville de 5.950 kr. altså være forvandlet til 8.670 kr., svarende til en tilbagebetaling på 46 procent.

I 2016/17-sæsonen fordelte Everton sine uafgjorte kampe mere jævnt. Det maksimale enkeltindskud ville derfor være 320 kr., som skulle i spil tre gange i løbet af sæsonen. I alt ville indsatsen lyde på 2.470 kr. med en gevinst på 3.630 kr. Det svarer til en tilbagebetaling på 147 procent. Og status for de sidste to sæsoner ville altså have været, at 8.420 kr. var forvandlet til 12.300 kr.

Er ovenstående statistik en garanti for, at eksperimentet går godt i denne sæson? På ingen måde. Meget kan gå galt. En stime på fx 14 kampe uden uafgjorte Everton-resultater vil stille store krav til økonomien. Og det kan vise sig at blive ufatteligt dyrt, hvis man glemmer at spille en runde, hvor de blå fra Liverpool deler i porten med dagens modstander. Risiko følger med andre ord afkast, og ”Everton-eksperimentet” er ikke er uden potentielle slagsider.

Følg derfor kun med for et beløb, der kan tåle at blive tabt. Eller overvej at nøjes med at følge med fra sidelinjen vel vidende, at det så ikke er egne penge, der sættes på spil. Uanset hvad: velkommen til en ny sæson i Premier League. Og velkommen ombord på ”Everton-eksperimentet”, som vi naturligvis løbende opdaterer et regnskab for sæsonen igennem.

Regnskab for ”Everton-eksperimentet”:
Indskud i denne runde: 10 kr.
Samlet indskud: 10 kr.
Samlet gevinst: 0 kr.
Saldo: -10 kr.

Søndag kl. 17.00
Manchester United – West Ham
X2

3,60 @ bwin

Manchester United er naturligvis favoritter i åbningskampen mod West Ham, men spørgsmålet er, om ikke bookmakerne lader klubbens gode navn og store fanskare spille ind i chancevurderingen af opgøret.

Fakta er, at Manchester United ikke er endt i top 3 siden mesterskabet i 2012/13-sæsonen, og granske man de sidste fire års 152 ligakampe er facit, at Manchester United kun har vundet præcis halvdelen.

I sidste sæson blev det blot til otte sejre i 19 hjemmekampe, mens West Ham fik point med sig i 10 af 19 kampe på fremmed græs. En af disse blev spillet på Old Trafford, hvor West Hams to seneste besøg i regi af Premier League er endt uafgjort. Medtager vi også pokalkampe er tre af de sidste fire kampe mellem holdene på Drømmenes Teater endt uafgjort.

Manchester United var tirsdag aften i ilden mod Real Madrid i den europæiske Super Cup. Her overbeviste José Mourinhos tropper ikke om, at de har fundet det færdigbagte spilkoncept endnu, selv om nyindkøbte Romelo Lukaku dog viste målnæse ved at score det reducerede mål på en ripost.

West Ham har dog også handlet godt ind, og med City-keeper Joe Hart mellem stængerne og den forhenværende United-angriber, Javier "Chicharito" Hernández, i angrebet, mangler holdet næppe motivation for at præstere på Old Trafford.

Det er et åbent spørgsmål, om det er så er nok til, at Manchester United ikke vinder. Men odds er i hvert fald høje nok til, at et spil imod dem er en anbefaling værd.