2017-08-14 09:26
Foto: Jan Christensen / Getty Images

De tre første spilforslag til femte runde af Superligaen gik hjem - nu jagter vi den fjerde succes.

Mandag kl. 19.00
AaB – Hobro IK
X2

1,80 @ bwin

AaB famler fortsat efter spilformen, selv om 0-0-kampen mod OB viste, at holdet indeholder noget af den arbejdsvilje, som ellers ofte har været savnet.

Det hårde forarbejde er dog sjældent point værd, hvis ikke det gøres færdigt af en målfarlig afslutter, og en sådan skriger AaB-truppen lige nu på i en grad, så det må kunne høres over det meste af fodbold-Europa.

OB-kampen blev brugt til at stive den vaklende defensiv af, men på papiret står stadig, at de rød/hvide blot har holdt målet rent i fire af kalenderårets 17 ligakampe.

Nu venter så en visit fra Hobro, der vil elske at drille den nordjyske storebror efter en absolut godkendt start på gensynet med Superligaen. Og vi må også være ærlige at sige, Hobro har en del at revanchere efter de to besøg i Aalborg, som blev tabt med henholdsvis 0-5 og 0-6 i 2015.

Nutidens Hobro-hold virker dog mere robust, og især på det fysiske spil samt ved dødbolde er Hobro en reel trussel mod AaB. Læg dertil at en type som Quincy Antipas altid gør ondt på AaB’s spillestil hjemme, som kræver, at holdet før eller siden åbner sig ved at komme frem på banen.

Ifølge tabellen er det et bundhold, der tager imod et hold fra midten af række i dette opgør, men det afspejles ikke i oddsene. Vi mener ikke, tabellen lyver i dette tilfælde, så værdien ligger i at spille imod AaB, når femte spillerunde afvikles mandag aften i Aalborg.

-----------------------------------------
Afviklede bets for Superliga-runden

Fredag kl. 19.00
Silkeborg IF – FC Helsingør
Begge hold scorer
1,70 @ bwin

Silkeborg indviede JYSK Park som nyt stadion sidste mandag, da AGF blev besejret med 2-1 i en højdramatisk kamp foran knap 9.500 tilskuere. Helt så intens bliver kulissen næppe, når oprykkerne fra FC Helsingør kommer på besøg, men hvis Silkeborgs egne drømme om at forvandle den nye hjemmebane til et fort skal realiseres, skal der naturligvis præsteres uanset hvad.

FC Helsingør har vundet de sidste to kampe, og dermed må oprykkernes start på livet i Superligaen siges at være godkendt. I forhold til dette spil er det bemærkelsesværdigt, at kun OB er lykkedes med at holde træner Christian Lønstrups spillere fra at score, og sætter vi det lange lys på, er det interessant, at FC Helsingør har scoret mål i 20 af denne og sidste sæsons 24 udekampe, når pokalkampe og playoff-opgøret mod Viborg medtælles.

Silkeborg har spillet 18 hjemmekampe i denne og forrige sæson, og holdet har scoret mindst ét mål i 14 af disse.

Et oprykkerhold fyldt med selvtillid på et nyt stadion, som hjemmeholdet vil bevare en vis aura af magi omkring indbyder til scoringer, så anbefalingen bliver, at begge hold kommer på måltavlen i fredagens Superliga-opgør.

Lørdag kl. 18.30
FC København – AC Horsens
X2
3,30 @ bwin

Der er ingen tvivl om, at FC København råder over den stærkeste trup i Superligaen. Før eller siden skal de forsvarende mestre nok få sat skik på tingene, men som både spil og resultater har været hidtil i denne sæson, er der ingen grund til at satse penge på Løverne odds, der ikke afspejler de nylige præstationer.

AC Horsens har nemlig udviklet sig til en modstander, alle hold i Superligaen hader at spille mod. Og imens træner Bo Henriksen taler ambitionerne ned og skadessituationen op, har de gulblusede vundet tre af sæsonens første fire kampe.

FC København har aldrig tabt til AC Horsens i Parken, hvis man undtager pokalkampen i 2010. Og AC Horsens kan kun taget point fra FC København fire gange fordelt på to sejre og to uafgjorte, som alle er kommet på hjemmebanen i Jylland.

Der skal derfor ikke herske tvivl om, at denne anbefaling hører i kategorien af de mere vovede, men det gør jo heller ikke noget, så længe værdien er til stede. Det mener vi, den er i dette tilfælde, så pengene sættes på, at FC København ikke får sæsonens anden sejr på lørdag i Parken.

Søndag kl. 18.00
AGF – OB
Under 2,5 mål
1,87 @ bwin

Vi går stik imod historikken med denne anbefaling på, at kampen i Århus mellem AGF og OB bliver forholdsvis målfattig. Sagen er nemlig den, at 9 af de sidste 10 indbyrdes opgør mellem holdene har resulteret i kampe, som har indeholdt flere end to scoringer.

Således advaret mod de statistiske realiteter kommer her argumenterne for at spille på, kampen bliver målfattig. Et af disse er, at AGF nu retter det taktiske fokus mod defensiven, som var alt for gavmild i 0-3-nederlaget mod SønderjyskE. Træner Glen Riddersholm vil først og fremmest lukke af i den bagerste kæde, og det kommer formentlig til at sætte sit præg på kampen.

Mod AaB lignede OB ikke et hold, der uden problemer kan dirke en stålsat defensiv op, og groft sagt havde fynboerne kun Mathias Greves blændende enkeltmandspræstationer at hænge hatten på.

Træner Kent Nielsens tilgang vil formentlig heller ikke være at blæse AGF omkuld med offensiv fodbold fra første færd. Og inderst inde vil OB-chefen nok også være godt tilfreds med et uafgjort resultat efter en sæsonstart, som har budt på en acceptabel pointhøst.

Og lad os så lige runde af med at vise, hvordan statistik let kan bruges til at fortælle forskellige historier. For mens de indbyrdes opgør altså skriger på en målrig match i Århus, så hører det også med til historien, at AGF scorede nul eller et mål i 12 af 16 hjemmekampe i sidste sæson, hvor OB i øvrigt gik fra banen uden at score i syv af 16 udekampe.