2017-05-19 09:53
Foto: Lars Rønbøg (Getty Images)

OB vinder første del af dramaet om de europæiske billetter hjemme mod Randers FC.

Lørdag kl. 14.00
FC Nordsjælland – FC Midtjylland
X2
1,45 @ bet365

FC Midtjylland leverede et sensationelt comeback i kampen mod FC København, hvor 0-2 blev vendt til en 3-2-sejr på fem gyldne minutter henholdsvis før og efter pausen. Med sejren holder FC Midtjylland snor i Lyngby på tredjepladsen, men der skal efter alt at dømme som minimum et point til her, hvis Ulvene skal holde liv i drømmene om at vinde ædelt metal efter sæson.

FC Nordsjællands chancer for bronze handler mere om teori end realiteter, og Farum-holdet har da også blot fået fire point ud af anstrengelserne i de sidste fem kampe. Senest blev det dog til en flot 4-1-sejr over SønderjyskE, og da FC Midtjylland har vist sig særdeles svage på udebane med kun én sejr i de sidste ni forsøg, tager vi altså X’et med her som en gardering.

Lørdag kl. 16.00
OB - Randers FC
1
2,55 @ Unibet

Set over to kampe ligner dette et opgør, der er så lige, som det næsten er muligt. OB’s største chance for samlet sejr er at lægge godt fra land på EWII Park, hvor holdet har været særdeles stærke i år med 6 sejre i 7 kampe.
Randers FC har omvendt virket tyndbenede på udebane, hvor 7 kampe har givet 5 nederlag, mens den enlige sejr på fremmed græs faldt i Aalborg mod et stærkt demoraliseret AaB-mandskab.

Det er som sagt svært at pege på en stor favorit som samlet vinder på forhånd, men i Odense bør hjemmeholdet lægge de første sten ved at vinde. Odds 2,55 fra Unibet hører bestemt til i den pæne ende.

Lørdag kl. 18.30
EfB - AC Horsens
X
3,25 @ bet365

EfB har ikke vundet en hjemmekamp siden 3-0-sejren over SønderjyskE i februar, og vestjyderne har endda måttet forlade eget græs uden at score i halvdelen af de seks følgende kampe.
Det er omvendt heller ikke fordi, AC Horsens har imponeret på udebane, hvor syv af årets fem kampe har givet et nederlag. De to undtagelser har pudsigt nok begge været mod EfB, som AC Horsens spillede 1-1 mod i marts for derefter at vinde med 1-0 i midten af april. Dermed skal vi også tilbage til maj 2013 for at finde det seneste eksempel på, at EfB har vundet en hjemmekamp mod netop AC Horsens.

Aktuelt tabte EfB med 1-3 til AGF på udebane onsdag i en dramatisk kamp, som næsten uundgåeligt har ramt vestjyderne på psyken. Omvendt har AC Horsens haft mere tid til at forberede sig på dette opgør, da holdet reelt røg ud allerede i midten af maj, da Viborg vandt det første opgør med 3-0.

EfB bør være stærke nok til at holde spændingen i live til returkampen. Men de får det svært mod et AC Horsens-mandskab, som har læst vestjyderne godt i denne sæson og som virker lidt mere tændte.
Odds 3,30 på et X, som begge hold kan leve med, virker som et fint spil på lørdagens gyser i Esbjerg.