• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Torsten Kjems Hansen

Spilforslag til Superligaen: Syv bets til en vild afslutning søndag

Foto: Getty Images

Det er tid til grundspillets sidste og afgørende spillerunde i Superligaen. Her er spilforslag til alle dagens syv kampe.

Af Torsten Kjems Hansen

Klokken 17.00 går det løs med Superligaens sidste spillerunde i grundspillet, hvor der er voldsomt afgørende point på spil i både top og bund.

Der er lagt op til et par hyre intense timer 

Søndag klokken 17.00
AaB – AGF
Under 2,5 mål
1,90 @Bet365

Havde man spillet under 2,5 mål i samtlige de otte første genåbnings-kampe i Superligaen, var spillet gået hjem syv gange.
Kun FC Københavns 4-1-sejr over Lyngby havde flere end to mål.

AGF har allerede været på banen to gange, hvor resultatet blev 1-1 og 1-0, imens AaB klarede 1-1 i deres første optræden. Læg dertil, at der har været under tre scoringer i syv af ni AaB-hjemmekampe mod hold fra top-6.

I de indbyrdes opgør har der været knald på flere opgør mellem AaB og AGF, men faktisk har der været scoret under 2,5 mål i tre af de seneste fire møder i Aalborg.

AGF er sikret en plads i top-6, men AaB kan teoretisk fortsat nå at sætte sjettepladsen over styr. Det kræver dog, at Randers FC sejrer ude over FCK imens, at AaB taber til AGF – og ikke mindst at de syv mål i forskel i målscore også sættes til.

Uden tvivl mere teori end sandsynligt – men det kan give bange anelser, hvis AGF hurtigt kommer foran, så man kan her godt forvente en kontrolleret defensiv fra hjemmeholdet side, ´hvilket igen kun taler for en lavt scorende affære.

Søndag klokken 17.00
AC Horsens – Brøndby IF
Brøndby scorer først og vinder kampen
2,25 @Unibet

Kamp-setup’et der fortsat kan få enhver Brøndbyfan til at få ubehagelige og deprimerende tanker, selv om det næsten er ved at være to år siden, at mesterskabet praktisk talt blev tabt på CASA Arena.

AC Horsens gjorde det ”umulige” i første genåbningsrunden ved at vinde ude over FC Midtjylland og toppede dermed præstationen fra den sidste runden inden corona-nedluk, hvor FCK også blev besejret på udebane.

Hatten af for de flotte præstationer, men det gør fortsat ikke AC Horsens til et umuligt hold at nedlægge.

Sagen er den, at AC Horsens har lukket det første mål ind i syv af de seneste otte hjemmekampe mod hold fra top-6 – og tabt 12 af de seneste 20 hjemmekampe i det hele taget.
Nok har AC Horsens været grumme mod Brøndby og har faktisk vundet de to seneste opgør på Brøndby Stadion.

Men sandheden er også at Brøndby ikke har tabt i Horsens de i de seneste fem besøg, hvor det er blevet til tre sejre og to uafgjorte.
Brøndby har samlet set det bedste hold af de to og kom godt i gang med tre point mod SønderjyskE.

Søndag klokken 17.00
FC København – Randers FC
1 (Asian -1,25)
2,04 @ Bet365

FC København viste tænder, da Lyngby blev sendt til tælling med 4-1 i genåbningen af Superligaen. Og da FC Midtjylland ganske overraskende snublede til AC Horsens, er der helt sikkert tændt et ekstra håb hos FCK-spillerne, der kommer med lyst og fart mod Randers FC.

Randers-spillerne må have det på fuldstændig modsat vis efter katastrofe-nederlaget til Hobro, der smadrede drømmene om top-6.  Nok er der chancen der fortsat – teoretisk - men hverken Randers-spillere eller trænere har udvist tro på, at det lader sig gøre, da det ud over sejr i København også kræver, at AaB taber til AGF. Og i det regnskab skal hele syv mål til forskel i målregnskabet også gå Randers’ vej.

Både træner Thomasberg og anfører Marxen har smidt håndklædet i ringen, og selv om spillerne nok skal gå på banen for at vinde, kan gassen meget hurtigt gå af Randers-ballonen.

Det kan blive den fede streg under det faktum, at Randers i forvejen har det mere end svært mod netop FC København. Københavnerne har vundet de seneste seks Superliga-kampe mod Randers (ude og hjemme)  og de seneste fem hjemmekampe mod jyderne.

Det lugter langt væk af en hjemmesejr, og vi giver den et tvist med Asian handicap 1,25, der øger oddset fint men kræver to måls-sejr for fuld gevinst, mens en sejr på et mål gør, at kun halvdelen af indsatsen tabes. 

Søndag klokken 17.00
SønderjyskE - Silkeborg IF
Over 2,5 mål
1,66 @unibet

Ingen af holdene fik scoret i spillerunde 25, der i det hele taget var præget af lavt-scorende kampe. Så hvorfor så gå efter mange mål?

Fordi Silkeborg må og skal jagte det sidste desperate håb om at kunne spille sig op på 13. pladsen og dermed undgå noget, der kan ligne den ”visse død” i en uhyre svær udgangsposition i gruppespillet.

Ud over sejr til Silkeborg kræver det, at Esbjerg taber og på samme tid smider en fire-måls-føring i mål-regnskabet.
Det er ikke umuligt, og under alle omstændigheder kan Silkeborg ikke tillade sig at spille med bremsen trukket – heller ikke, hvis man kommer foran. Det er frem over stepperne i en desperat kamp for overlevelse.

Og hvad så med SønderjyskE? Det trængte hold har nok at gøre med en trang placering og skal gøre alt for at hente vigtige point til kampen om at overleve i gruppespillet.
Det kan blive svært nok, og det kan ikke tillades, at det bliver til endnu et nederlag søndag. Der er lagt op til masser af offensive aktioner

Søndag klokken 17.00
FC Nordsjælland  - FC Midtjylland
Begge hold scorer
1,53 @Bet 365

Der var ingen vaklen fra FC Nordsjællands side, da top-6-placeringen blev sikret med en 2-0-sejr ude over Silkeborg IF.
Dermed red nordsjællænderne videre på den fine form, der blev vist i foråret og sat streg under, at de bestemt er en kandidat til medaljer i sæsonen.

FC Midtjylland tabte højest overraskende hjemme til AC Horsens, hvilket mindskede det store hul i guldkampen til nu ni point til FC København.
Det vil være voldsomt skidt, hvis der bliver sat yderligere til, inden medaljeslutspillet. Men FC Midtjylland har et ganske godt tag på FCN og har ikke tabt til FCN i de seneste 11 møder – otte af kampene er endt med FCM-sejr. Men-men-men – sådan var billedet også inden AC Horsens vandt i mandags.

Derfor vælger vi en anden mere ”sikker” løsning, da begge mandskaber nemlig har scoret i 11 af de 12 seneste møder. FCN er ligaens mest scorende hold med 48 kasser – FCM er fint med fremme med 41 scoringer.
Lugter det af mål igen på søndag? Det kan man sagtens forestille sig.

Søndag klokken 17.00
OB – Esbjerg fB
Under 2,5 mål
1,83 @Bet365

OB har ikke vundet 10 Superliga-kampe i træk men har fortsat muligheden for at skyde sig op nummer, hvilket er ganske vigtigt i forhold til at kunne vælge hvilket gruppespil, men vil i: Det med nummer 11 og 14 eller det med nummer 12 og 13 fra grundspillet.
Der er kæmpe forskel på de to i forhold til risikoen for at ende i nedrykningskampe.

Derfor er det også vigtigt for OB med sejren – men ikke mindst handler det om moral og træner Jacob Michelsens job.

Esbjerg fB kan ingenlunde slappe af, da et nederlag og en sejr til Silkeborg kan sende holdet ned som nummer 14, hvilket stort set er det samme som en endelig nedrykning.
Derfor vil Esbjerg være fantastisk glade for det ene point og kommer næppe til Odense for at angribe vildt og blodigt. Det er ganske sandsynligt, at vestjydernes taktik vil være henholdende og i det hele taget forsøge at tage både tempo og lysten fra hjemmeholdet.

Skulle OB komme foran, vil hjemmeholdet givetvis også være mere interesseret i at holde de tre point og en tiltrængt sejr i forhold til at satse mod en større sejr. OB kan nemlig ikke bruge målscoren til noget i forhold til kampen om ottendepladsen.

Fynboerne skal til gengæld bruge pointtab til både Lyngby og AC Horsens.

Søndag klokken 17.00
Hobro IK – Lyngby BK
X
3,50 @Bet365

Lyngby har hentet sølle seks point på udebane og kun en sejr.

Hobro IK har spillet hele otte af 12 hjemmekampe uafgjort og kun hentet en sejr. Hjemmeholdet har brug for alle point i kampen for at styrke sig til kampene om at undgå nedrykning, men et point, men et point vil være til at leve med.

Lyngby kommer uden tvivl efter sejren for at sikre sig den vigtige ottendeplads, men det fungerer bare ikke rigtigt for sjællænderne, når kampene spilles væk fra Lyngby Stadion.

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Der tages nu hul på Europa Playoff, og første opgør står mellem Randers FC og OB.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.