18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Odds markeder

Det er godt at vide, hvad man laver, når man begiver sig ud i at oddse. I denne korte artikel, beskriver vi de forskellige oddsmarkeder, man kan finde.

Hvad er et odds marked?

Mange kender nok til de mest populære oddsmarkeder. Det kan være, når man skal gætte på, hvem, der vinder en kamp - så hedder det bare 1X2.

Det kan oversættes til hjemmehold-uafgjort-udehold.

Indenfor fodbold kan det også være meget populært at spille på, hvor mange hjørnespark, der kommer i en kamp, eller hvem, der scorer det næste mål i kampen.

Et oddsmarked er i bund og grund det udgangspunkt, du - som spiller - og bookmakeren aftaler fra, når du indgår i et væddemål.

Det er præmisserne for dit væddemål, hvorfor det også er godt at vide, hvad man skal kigge efter. Og hvad de betyder hver især.

Odds markeder

Hvilke oddsmarkeder findes der?

Der findes en ufattelig bred vifte af forskellige oddsmarkeder. Hvis man har prøvet at spille på specials til en fodboldkamp før, vil man vide, hvor sindssygt mange sektioner, der er under hver kamp.

Hver sektion er sit eget oddsmarked. Så det kan være, når du spiller på hvem eller hvor mange kort, der kommer i en kamp.

Hvem, der vinder kampen i forhold til hjørnespark, eller bare generelt hvor mange hjørnespark, der kommer i hele kampen.

Hvis man vælger at lave kombibet eksempelvis, som også er sit eget oddsmarked, skal man dog være opmærksom på, at det samlede odds godt kan stige til astronomiske højder.

Det er der selvfølgelig en god grund til. Så snart man skal have flere og flere ting til at gå op i en højere enhed, før man kan vinde sin kupon, vil det være mere og mere usandsynligt.

Man kan være verdensmester til at forudsige vinderen af en respektiv kamp.

Begynder man så at krydre det med, at der også skal være et hvis antal hjørnespark i kampen, eller at en særlig spiller også skal score, så begynder det først at blive meget sværere.

Skriv lidt om det ufattelige udvalg af odds markeder, fra kort og hjørnespark, til spiller specials, til kombibet vinder + begge hold scorer.

Klassiske odds markeder

I de efterfølgende afsnit vil vi gå en anelse mere i dybden med nogle af de mest klassiske oddsmarkeder.

1,x,2

1,x,2 - odds refererer som tidligere nævnt til udfaldet af en sportsbegivenhed, hvor det er enten hjemmeholdet, udeholdet eller uafgjort, der er de mulige udfald.

Når man skal bestemme sig for, hvad man vil gå efter, er det en god idé at lave sin egen analyse af kampen inden. Eller kan man gå med sin mavefornemmelse, men vi råder kraftigt til førstnævnte.

Det kan være holdenes form, skader, tidligere indbyrdes opgør eller noget helt fjerde.

Skal man gå rigtig nørdet til værks - og det kan vi jo godt lide - så kan man lave en beregning af betvalue på oddset.

Der findes flere beregner på internettet, hvor man kan regne betvalue ud ved at skrive oddsene på diverse hold ind ved. Her vil man ofte få en tilbagebetalingsprocent. Jo højere den er, desto bedre er værdien af oddset.

Odds til betting

Over / under

Over / under er nok også et marked, mange allerede har gjort sig bekendt med.

Det er måske fordi, dets navn er så ligetil, hvad man spiller på. Eller er det bare oplagt at give et bud på. Det kan eksempelvis være, om man tror der kommer over eller under et hvis antal mål, kort, hjørnespark eller noget andet.

Man vil ofte møde et linje, der er fastsat af bookmakeren. Det kan eksempelvis være en kamp mellem Arsenal og Liverpool, hvor bookmakeren sætter den til 2,5 mål i kampen.

Så er det ofte odds på omkring 1,8-1,90 på begge muligheder.

Asian handicap

Asian handicap er stadig lidt en eksotisk form at oddse på. Ikke på grund af navnet, der egentlig bare stammer fra, at oddset først så dagens lys i Indonesien.

Det går ud på, at oddsene bliver justeret ved at “tildele” eller trække mål fra et af holdene for at udligne styrkeforholdene.

Ved at bruge halve mål fjerne bookmakeren også muligheden for, at kampen kan ende uafgjort. Hvilket åbenlyst mindsker antallet af udfald fra tre til to.

Hvis et hold eksempelvis har et handicap på -0,5 mål, så skal de vinde kampen, før væddemålet er succesfuldt.

Vender man den om, og giver holdet et handicap på +0,5, så kan holdet altså nøjes med at få uafgjort for at “vinde” kampen.

Det skaber et anderledes marked, hvor man også kan få flere muligheder for at spille.

European handicap

European handicap er modsætningen eller den irriterende søskende til asian handicap. Der er igen mulighed for tre forskellige udfald, da handicappene er på hele mål.

For eksempel kan vi tage en kamp, hvor udeholdet har et handicap på +2,0. Hvis man vælger at sætte sit kryds ved uafgjort, håber man altså på, at kampen ender med, at udeholdet vinder med præcis to mål.

Bedste bookmakere til odds

Nedenfor viser vi dig tre danske bookmakere, der har et rigtig godt odds udvalg.

100 % bonus op til 500 kr. / extrabet op til 1.000 kr.
18+ | Mindst 100 kr. | 100% op til maksimum 500 kr. | Minimum odds 1.50 | Gennemspilskravet skal opfyldes inden for 60 dage | Spil ansvarligt | StopSpillet | ROFUS | Alle regler og vilkår*
Bet365
Bonus kode: TIPS365
Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden tips365 kan benyttes ved registrering, men ændrer ikke beløbet på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.*
Spil for 500 kroner og få 500 kroner i freebet
Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet | Selvudelukkelse: ROFUS.nu | Spil ansvarligt | 18+ | Alle regler og vilkår*

Så er du klar til at gå i gang med at oddse

Vi håber, at denne artikel har været med til at klæde dig på til at begive dig ud i flere oddsmarkeder. Eller i mindste fald hvert fald givet et klarere billede af, hvad et oddsmarked er.

Man kan altså ofte udnytte den viden til at gøre sin oplevelse hos diverse bookmakere bedre.

Oddsene er åbenlyst lavere, når det kommer til asian handicap fremfor european handicap, da antallet af mulige udfald er faldet fra tre til to.

Er man på den anden side helt sikker på, at et hold vinder med præcis et hvis antal mål, så kan man altså godt kigge ind i et stort odds, hvis det skulle ende med at blive tilfældet.

Læs også vores generelle betting guides artikel.