Barca tog smal sejr i Xavi-debut

På en straffesparksscoring vandt FC Barcelona lørdag aften 1-0 over Espanyol i Xavis trænerdebut.

Det har været længe ventet, og lørdag aften fik Xavi så sin debut som cheftræner for FC Barcelona.

Det gjorde han hjemme mod lokalrivalerne fra Espanyol, og i sin første startopstilling havde den tidligere midtbanespiller blandt andre de tre La Masia-diamanter Nico, Gavi og Ilias Akhomach.

Ganske som forventet var Barcelona meget på bolden fra kampens indledning, men de lavtstående gæster havde man svært ved at nedbryde. Det blev kun til nogle halve chancer ved Memphis Depay de første 45 minutter.

Kort inden pausen var Raul De Tomas i stedet ved at score i den anden ende.

Oscar Mingueza leverede et skidt stykke forsvarsarbejde, og Espanyol-angriberens afslutning, der blev afrettet af Gerard Piqué, gik kun snært over overliggeren.

Mindre end et minut inde i anden halvleg kunne hjemmefansene til gengæld få noget at glæde sig over. Memphis Depay blev nedlagt i Espanyol-feltet, og det blev takseret til et straffespark. Hollænderen tog sig selv af sparket, og han sørgede for at lave det første mål i Xavi-æraen. 1-0 til FC Barcelona.

Espanyol fortsatte dog med at lege med, og et hurtigt taget frispark efter 70 minutter gav en stor mulighed til Raul De Tomas. Han ramte imidlertid bolden en anelse skævt, hvorfor den gik forbi mål.

En endnu større chance kom indskiftede Landry Dimata til efter 84 minutter. Wu Lei sendte et indlæg ind i panden på belgieren, der stod fuldstændig fri i Barcelona-feltet, men den tidligere Anderlecht-spiller formåede at heade bolden forbi mål.

Kort efter blev endnu et indlæg slået ind i Barcelona-feltet - denne gang til Raul De Tomas, og denne gang blev hovedstødet sendt på ydersiden af stolpen.

Mere blev det til gengæld ikke til, så FC Barcelona formåede at holde fast i 1-0-føringen, og Xavi fik en vigtig sejr i sin debut. Man avancerer derfor til sjettepladsen, mens Espanyol ligger nummer 11.