Video : Tipsbladet
Superliga

Ekspert: Uhres transfer siger meget om markedet

Coronavirussen driller igen det europæiske transfermarked, mener en dansk ekspert, der peger på Mikael Uhres kommende skifte til Philadelphia Union som tegn på en klar trend.

Sidste sommer satte Superligaens salgsrekord anført af Kamaldeen Sulemana, der angiveligt indbragte FC Nordsjælland op mod 150 millioner kroner.

Her i januar har Superliga-klubberne til gengæld sværere ved at sælge spillere, og forskellen skyldes ikke kun, at januarmarkedet nærmest altid er markant mindre end det om sommeren.

Jens-Lys Cajuste kom til Reims for en handel til en værdi på op mod 75 millioner kroner, Sebastian Grønning er skiftet til Sydkorea, og i de kommende dage skifter flere spillere til udlandet anført af Brøndbys Mikael Uhre, der er formaliteter fra et skifte til et tocifret millionbeløb til Philadelphia Union i MLS.

FC København og FC Midtjylland henter forstærkninger ind til en mesterskabskamp, mens SønderjyskE og Vejle opruster i håbet om at undgå nedrykning, men generelt er også det danske transfermarked ifølge en ekspert påvirket af, at coronavirussen driller alvorligt igen i store dele af Europa.

- Bortset fra England, hvor man spiller for fulde arenaer, og folk ikke har mundbind på, spiller man i Frankrig, Tyskland, Italien og flere andre vigtige ligaer med få eller ingen tilskuere.

- I den situation har kun få klubber lyst til at betale de helt store beløb for nye spillere, når der er tvivl om, hvornår man får tilskuerne tilbage, og hvordan økonomien i fodbold bliver i 2022. Derfor er der ikke kommet rette mange wow-transfers, der sætter gang i en lavine på markedet, selvom der har været megen snak om transfers, siger Jesper Jørgensen, der er partner og revisor ved Deloitte.

- Jeg tror, klubberne hellere vil spare pengene til sommer, hvor der er mere sikkerhed omkring corona-situationen, og hvor man ikke kan undgå at bruge mange spillere med den meget hårde sæson, det bliver med VM i Qatar midt i sæsonen i november og december.

- Det smitter af på Danmark, hvor der relativt jo ikke er sket noget som helst. Meget handler om, at nogle af de større Superliga-klubber forsøger at få overskudsspillere ud, så de kan få luft i lønbudgettet og rum til at hente spillere til. Og det viser sig at være rigeligt svært at komme af spillere, siger Jesper Jørgensen til tipsbladet.dk.

For eksperten fra Deloitte er Mikael Uhres forestående transfer til Philadelphia Union et godt eksempel på, at transfermarkedet stadig er påvirket af corona-situationen efter den meget store og hektiske salgssommer, hvor virussen fyldte mindre i verden.

- Mikael Uhres transfer siger meget om markedet. At han ender i USA i stedet for i en af de klubber i Europa uden for Top 5-ligaerne, der normalt burde være interesseret i en spiller som ham, det fortæller historien om, at der ikke er så mange penge i markedet. Klubberne er tilbageholdende og mærker effekten af, at der sker mindre end forventet, siger Jesper Jørgensen.

I FC Midtjylland, FC København og Brøndby er der linet flere indkøb og aftaler op i de kommende dage, mens der også i den tunge halvdel af Superligaen forventes at komme flere handler, der skal styrke SønderjyskE, Vejle, FC Nordsjælland og muligvis også Viborg og OB i kampen om at undgå nedrykning eller drømmen om at snige sig ind i Top 6.

Brøndby er i færd med en line en afløser op for Mikael Uhre - læs mere om det her.