Vild Brøndby-tendens: Kæmpe forskel efter pausen

Brøndby IF er forrygende i første halvleg af deres Superliga-kampe - men vakler langt mere efter pausen. Det viser tal fra Opta.

Brøndby IF har smidt point i fire af deres seks kampe i Superligaens Mesterskabsspil, senest mod FC Midtjylland søndag.

Og alle fire pointtab har én ting til fælles.

Jesper Sørensens mandskab har nemlig indkasseret afgørende mål i kampens sidste 20 minutter i hver af de fire Superliga-kampe.

Silkeborg udlignede efter 80 minutter. AGF sikrede et point med et mål i det 92. minut. FC Nordsjælland-kampe endte uafgjort takket være en scoring efter 78 minutter. Og søndag scorede FC Midtjylland så sejrsmålet mod Brøndby i det 74. minut.

Men de mange sene mål imod er ikke kun en tendens i Mesterskabsspillet for Brøndby. Det har været gennemgående i hele sæsonen, viser tal, som Tipsbladet har fået fra Opta.

I løbet af sæsonen har Brøndby en målscore på hele 30-7 i løbet af deres første halvleg, og det er ganske imponerende. Ingen andre Superliga-hold har indkasseret færre end 10 mål i første halvleg i denne sæson.

Omvendt er målscoren på 24-22 i anden halvleg knap så imponerende.

Målene fordeler sig endda således, at halvdelen af de 22 mål - altså 11 styks - er kommet efter det 75. minut. Det betyder, at 37,9 procent af alle de mål, Brøndby IF har indkasseret, er kommet i det sidste kvarter af kampene.

Ingen hold i Superligaen har indkasseret en større procentdel af deres mål så sent.

Men offensiven bliver altså også mindre farlig efter pausen. Brøndby har scoret 44,4 procent af deres 54 mål i anden halvleg, og det er den laveste procentdel i Superligaen.

Igen rangerer det skidt i Superligaen. Samtlige af ligaens øvrige 11 hold har nemlig scoret mere end 44,4 procent af deres mål i anden halvleg, så her er Brøndby også værst, hvis man kigger på procenter.

Der tegner sig altså et tydeligt signal om, at Brøndby er et helt andet hold efter pausen.

Med til historien om offensiven hører selvfølgelig, at Brøndby IF har tilbragt meget lidt tid med at være bagud i løbet af sæsonen, og at Jesper Sørensens tropper ofte har skullet forsvare en føring snarere end at jagte mål.

Tværtom har modstanderne altså oftest jagtet mål mod Brøndby sent i kampene - og altså ofte med succes.

Brøndby IF er nummer et i Superligaen med et point ned til FC København på andenpladsen og FC Midtjylland på tredjepladsen. FC Nordsjælland er nummer fire og er tre point efter.