Før slutspurten: 10 markante transfertemaer inden lukketid
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Generelle

Før slutspurten: 10 markante transfertemaer inden lukketid

BLOGINDLÆG: Transfervinduet lukker inden længe. Her er 10 interessante temaer i det danske vindue lige nu.

Det er blevet fredag, og det er endnu engang tid til en transferstatus herfra.

Der resterer nu kun 12 dage af transfervinduet, der som bekendt lukker, når den 31. januar bliver til 1. februar. Flere Superliga-klubber mangler fortsat de sidste justeringer, og som Randers-direktør Ole Nielsen har udtalt, kan det blive en hektisk slutspurt på det danske transfervindue.

Herunder vil jeg liste 10 temaer op, som jeg har hæftet mig ved den

Flere vilde bevægelser i Esbjergs glashus
I seneste blogindlæg nævnte jeg fire Esbjerg-spillere, der kunne forlade klubben. Nu er tre af dem væk i form af Bjørn Paulsen, Ryan Laursen og Casper Nielsen. Spørgsmålet er nu, om der kommer flere aktiviteter i Esbjerg, hvor ledelsen har ageret som elefanter i et glashus og kommet med voldsomme udtalelser i pressen. Folk som Jeppe Andersen og Brent McGrath kan også nå at forlade klubben inden Deadline Day, og så må vi se, om Ted van Leeuwen og kompagni kan finde nye lapper til det vestjyske kludetæppe af en spillertrup.

Hvor finder Bashkim Kadrii lykken?
Der er kun ét punkt på dagsordenen i FC København inden 31. januar: Bashkim Kadrii skal udlejes. Flere danske klubber vil gerne have ham i truppen i forårssæsonen, men det virker til, at Kadrii venter på en udenlandsk mulighed. Måske i Sverige eller Norge? Lyngby kunne være et oplagt match, men økonomien hos oprykkerne kan sætte sine grænser. Kadrii på topniveau vil kunne styrke de fleste Superliga-hold, men bolden ligger vist hos ham selv. Han har ikke selv ønsket at udtale sig, så vi kan ikke få svar på det altoverskyggende spørgsmål: Hvad vil Bashkim Kadrii?

AGF satser på processen
Glen Riddersholm har udtalt til Politiken, at han ikke regner med flere tilgange til AGF i dette transfervindue. Det betyder, at AGF holder sig til den trup – tilsat Mikkel Rask – der sikrede en 11.plads i efterårets 21 kampe. Det er et tegn på, at man stoler på processen; at spillerne og holdet kan udvikle sig. Hvis det giver succes i foråret, er det godt set. Hvis ikke, kan AGF ende med nogle gruopvækkende playoff-kampe i foråret.

OB fortsætter oprustningen
Fynske OB er blevet sat i forbindelse med mange spillere denne januar, og nu er to af dem også kommet på kontrakt i klubben. OB har tydeligvis valgt at reagere på et sløjt efterår, og signalerne fra Ådalen er, at der kan komme flere forstærkninger. Mit bud er nu, at OB vil hente en angriber inden Deadline Day, men som sagt før, hænger de gode af slagsen ikke på træerne. Bashkim Kadrii og Serge Deblé har været nævnt som emner, men jeg tvivler på, at nogen af de to spillere er i OB efter 1. februar.

Brøndby og den evige back-klapjagt
Det har været et tema gennem hele transfervinduet, og det er tydeligt for enhver, at Brøndby er ude efter et supplement til Svenn Crone på venstre back. Tyske Sternberg er ude af billedet, og hvad så med Nicholas Marfelt fra FC Helsingør. Han fortjener en chance i Superligaen, og det er spændende at se, om det så bliver i Brøndby, at han får mulighed for at gribe den. Jagten på en back er i hvert fald fortsat i fuld gang hos Troels Bech og kompagni.

Ingen store salg i Farum
De seneste transfervinduer har budt på store salg i FC Nordsjælland, hvor folk som Bruninho og Emre Mor er blevet skudt af sted for markante beløb. Det bliver der ikke noget af i denne omgang. Selvom både Andreas Maxsø og Marcus Ingvartsen er interessante for udenlandske klubber, er signalerne fra Farum, at der ikke bliver solgt profiler i denne omgang. Kasper Hjulmand får dermed lov at arbejde videre med den stamme, der hentede 25 point i efterårets 21 kampe.

Randers på udkig efter kant
Efter afskeden med Marko Mitrovic har Randers FC’ sportschef Ole Nielsen udtalt, at klubben er ude efter en kantspiller. Nielsen er kendt for at kigge efter spillere ’worldwide’, og det kan meget vel blive uden for landets grænser, at kronjyderne finder en ny mand til offensiven.

Kan Silkeborg supplere truppen?
Oprykkerne fra Silkeborg IF har endnu ikke hentet nogen spillere i dette transfervindue, og efter afskeden med en håndfuld spillere kan truppen synes en kende tynd. Peter Sørensen har udtrykt ønske om at tilknytte et par spillere, men endnu er der altså ikke kommet noget ind. Der er dog stadig tid at løbe på, og mon ikke det lykkes SIF’erne at supplere truppen med et par nye folk?

Mens vi venter på AaB
AaB har signaleret, at klubben vil forstærke sig i dette transfervindue, men indtil videre har der været stille omkring nordjyderne. Et par prøvespillere er blevet undersøgt, og de kommende dage vil vise, om Morten Wieghorst og Allan Gaarde får tilført nye folk. Desuden er der stadig spørgsmålstegn ved Thomas Enevoldsens fremtid – kontrakten udløber til sommer, og det er ikke sikkert, at den bliver forlænget. Endelig er der fortsat rygter fra Peru om, at Edison Flores vil retur til hjemlandet.

Hvem plukker de gratis frugter?
En række spillere kan hentes på en fri transfer, da de står uden klub, og siden er David Boysen blevet ledig på markedet. I forvejen er folk som Patrick Da Silva og Djiby Fall også tilgængelige, og det er bliver spændende at se, om der er Superliga-klubber, der plukker de transferfrie frugter?