Englænderne kan stadig ikke købe sig til det
Foto: Jon Super / Polfoto
Generelle

Englænderne kan stadig ikke købe sig til det

Premier League-klubberne bruger penge som aldrig før men mangler fortsast at knække koden i forhold til succes i Champions League

Som du kan læse i dagens udgave af Tipsbladet, har Premier League-klubberne denne sommer sat indkøbsrekord med indkøb for et stykke over en milliard pund.
Josep Guardiola er i færd med at bygge et interessant fodboldhold i Manchester, hvor der blev ryddet ud i de mætte og trætte og fundet nye, yngre folk med rigtig meget fart i fødderne og energi såvel som lyst til at flytte sig i alle 90 minutter.

Manchester United, Arsenal, Tottenham og Chelsea ser stærkere ud end i sidste sæson, mens Kantés afgang er et slag for mesterholdet Leicester trods nødvendige indkøb af flere folk til toppen og bredden i truppen.

Men Premier League er der ikke endnu.

Efter at have domineret semifinalerne i Champions League numerisk fra midten til udgangen af nullerne, er englænderne sat af de seneste fem-seks år, og det betyder blandt andet, at Premier League-klubberne kan købe fremragende spillere fri men har svært ved at få fingre i de 20-30 bedste spillere i verden – dem der kan vinde en Premier League eller Champions League for dig.

At gøre Paul Pogba til verdens dyreste spiller handler til dels om, at Manchester United med rette forventer, Pogba bevæger sig op blandt verdens 10 bedste spillere overhovedet de næste 12-24 måneder.

Men ellers er det ikke lykkedes at få spillere som Antoine Griezmann, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Luis Suárez, Lionel Messi, Robert Lewandowski eller Thomas Müller købt fri, selvom de engelske giganter har forsøgt.

Som Michael Laudrup siger i Tipsbladets Champions League-magasin, der udkommer fredag i næste uge, vil de bedste spillere i verden ikke gå på kompromis med chancerne for at vinde Champions League og dominere sportsligt – og før en Premier League-klub får knækket koden og skabt et vinderhold med teknik, fysik og taktisk snilde, vil de mange milliarder kroner på transfermarkedet ikke købe englænderne det sidste stykke op i den øverste stratosfære.