Vejle og Roskilde i levende pointdeling
1. division

Vejle brændte straffespark i en levende og chancerig hjemmekamp, hvor FC Roskilde og Nørreskoven-holdet begge viste lovende takter

Pavol Bajza, Juan Diego Gutierrez, D’Avila Ba Loua, Mario Alvarez. Jo, Vejle Boldklub har fået sig et par nye navne henover sommeren og siden foråret.

Sammen med Jacob Egeris og Jacob Schoop, der ligeledes er nytilkomne, var den farverige kvartet med, da Nørreskoven-klubben i dag tog imod FC Roskilde i sæsonens anden spillerunde, efter Roskilde vandt 3-1 over Hobro i sidste uges premiere.

Netop FC Roskilde havde kampens første og muligvis største mulighed, da Mikkel Nøhr efter bare 6 minutter headede lige på målmanden i en fri position, efter Martin Andersen havde sat den kreative, vævre offensivspiller op i feltet.

For Vejle var det dog alligevel ikke så slemt, som man kunne forvente, efter man kun har haft få uger til at forberede en næsten reformeret trup. Jacob Schoop havde bl.a. en stor chance, ligesom Simon Nagel var tæt på med en god afslutning. Udtrykket var med andre ord opløftende, hvis den store omvæltning, som sommerens ejer- og trænerskifte har været, er forudsætningen.

Alligevel var det dog også med de småfejl, som store ændringer kan fordre. Roskildes Daniel Jørgensen var således tæt på efter hjørne, Mikkel Thygesen fandt plads i et uafstemt forsvar, hvor Jesper Blicher også kom næsten alene igennem, inden venstrekanten før pausen også fik sin afslutning reddet på stregen.

Det lige billede fortsatte efter pausen, hvor Mikkel Nøhr, Roskildes store offensive profil, igen havde halvegens første store, åbne chance. Bajram Fetai snittede bolden videre til den vævre offensivspiller, der brød kæden og kom alene igennem. Hans skruede afslutning endte på overliggeren. 0-0.

Og Roskilde var generelt bedste hold i starten af anden halvleg, hvor Anders Theils hold forklarede, hvorfor man måske kan spille med i toppen af 1. division i år, mens Vejles defensiv var udfordret på farten, og de mange flagrende, udenlandske offensivspillere ikke fik nok ud af sine aktioner.

Siden blev det igen mere lige, inden det mod slutningen blev levende og med plads til omstilling på omstilling. Og med et pludseligt straffespark. Roskildes Daniel Jørgensen havde hånden på bolden i feltet ved et hjørnespark. Simon Nagel tog ansvaret på sig, men Frederik Schram reddede i målet. Fortsat 0-0.

Målene udeblev siden, og så endte det uafgjort imellem to hold, der begge viste lovende takter undervejs, når udgangspunktet for hjemmeholdet er en sommervask og for udeholdet en bundplacering i sidste sæson.