Jonas Lössl reddede Mainz i straffe-show

Mainz sikrede sig hjemme en vigtig sejr over Darmstadt i en kamp, hvor danske Jonas Lössl fik en hovedrolle.

Der var dansk succes, da Mainz søndag tog imod Darmstadt i Bundesligaen. Her var to scoringer nok for værterne, men det havde det ikke været, hvis det ikke havde været for Jonas Lössl i Mainz-målet. I overtiden af første halvleg pillede keeperen nemlig et straffespark, der blev vigtigt i 2-1 sejren. En kamp der bød på hele tre straffespark.

Hjemmeholdet fra Mainz fik en drømmestart på kampen. Bussmann spillede flot Pablo de Blasis fri, og her svigtede Mainz-profilen ikke. Med en kølig afslutning gjorde Blasis det til 1-0, og det blev starten på en god Mainz-periode. Efter 19 minutter måtte Jonas Lössl dog ud i en stor redning, da Laszlo Kleinheisler testede fra distancen for Darmstadt.

Mainz trykkede på med gode chancer frem mod pausen, men Darmstadt fik den største chance af alle. På straffespark kunne Antonio Mirko-Colak udligne i overtiden af første halvleg, men et svagt skud blev pillet af Jonas Lössl, der ikke blev straffet for at gå tidligt i målet. Dermed var stillingen 1-0 ved pausen.

I anden halvleg fortsatte succesen for Mainz. Denne gang fik værterne straffespark ti minutter inde i anden halvleg, og her udnyttede Yunus Malli sikkert trods et spark midt i målet. Darmstadt skabte dog spænding i overtiden, da endnu et straffespark blev fløjtet. Denne gang blev Lössl passeret, da Jerome Gundorf lagde bolden i mål.

Mainz lykkedes dog med at holde 2-1 føringen kampen ud, og ligger dermed stabilt på syvendepladsen i Bundesligaen, hvor Darmstadt er at finde lige over nedrykningsstregen.