AaB ydmyget på Cypern

AaB var aldrig i nærheden af Champions League-gruppespillet og tabte med overbevisende 4-0 til APOEL Nicosia på Cypern.

AaB's drømme om at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League blev trampet godt og grundigt på tirsdag aften på ferieøen Cypern, hvor hjemmeholdet APOEL Nicosia kendte sin besøgelsestid og vandt 4-0 over de danske mestre. Dermed er der også over 100 millioner kroner på vej ind på klubbens konto.

AaB havde 1-1 med sig fra det første opgør, og dermed var det danske udgangspunkt ikke specielt godt, og om det var det, der gjorde udslaget fra start skal være usagt, men nordjyderne fik i hvert fald ikke nogen speciel god start på kampen. APOEL var dog først farlige for første gang efter et kvarter, da Tiago Gomes havde et hovedstød tæt under mål, men Nicolai Larsen diskede op med en flot redning.

Den nyslåede landsholdsmålmand var i det hele taget en af AaB's bedste, men efter en halv time måtte også han strække gevær.

Frederik Børsting fik chancen fra start af Kent Nielsen, og den talentfulde midtbanespiller gjorde generelt en fin figur, men efter 30 minutter mistede han bolden alt for nonchalant ude i venstre side, og så kunne Tomas De Vincenti sende bolden skråt bagud til Franco Vinicus, der præcis som i sidste uge passerede Nicolai Larsen og gjorde det til 1-0.

Kort efter var Frederik Børsting tæt på at gøre skaden god igen, da han slog et perfekt indlæg ind i panden på Thomas Enevoldsen, der headede på tværs, men Pardo i APOEL-målet hev en klasseredning frem.

1-0 til hjemmeholdet lignede stillingen ved pausen, men med to minutter tilbage gik det igen galt i AaB-defensiven. Tomas De Vincenti fik ugenert lov til at komme først til et hjørnespark, og så gjorde han det stensikkert til 2-0.

Dermed skulle AaB frem og score to mål i anden halvleg, hvilket siger sig selv var en næsten umulig opgave i den cypriotiske heksekedel. Danskerne var da heller ikke i nærheden af at løse opgaven, og i stedet fik APOEL Nicosia udbygget føringen to gange yderligere i den anden ende.

Efter 63 minutter slog værterne et hurtigt frispark frem mod netop indskiftede Efstathios Aloneftis, der udnyttede et sovende AaB-forsvar og gjorde det til 3-0.

På det følgende angreb havde AaB-indskifteren Nicklas Helenius en gigantisk chance, men meget symptomatisk for kampen afsluttede han svagt lige på hjemmeholdets målmand. I stedet blev AaB-ydmygelsen total med et kvarter tilbage, da tårnhøje Cillian Sheridan fik vristet sig fri og banket bolden i mål via den ene opstander.

4-0 blev også kampens slutresultat, og dermed stryger APOEL Nicosia i Champions Leagues gruppespil, mens AaB i det mindste kan bryste sig af en ikke helt ueffen trøstepræmie i form af adgang til gruppespillet i Europa League.