Barca suveræne på Wembley

Barcelona er Champions League-vindere 2011. Heller ikke Manchester United kunne stille noget op imod Messi og co.

Inden kampen blev der snakket årtiets finale og lad det være sagt med det samme. Barcelona og Manchester United skuffede på ingen måde de næsten 100.000 tilskuere og de millioner af TV-seere, for sikke en kamp de blev vidne til.

De første minutter stod der Manchester United på og der gik næsten 9 af slagsen før et lidt nervøst Barcelona-hold fik rykket spillet frem, hvor de gerne vil have det. Med boldbesiddelsen røg til gengæld også nervøsiteten og i de næste 25 minutter var Barca og især Messi her, der og alle vegne.

Pedro var den afsluttende i mange angreb og et af de flotteste endte også ved hans fødder, da der var spillet lidt under en halv time. Ligesom imod Real Madrid i semi’en fejlede den unge mand ikke. En tæmning og en kølig afslutning. Barcelona var foran med 1-0.

På sin vis fik målet til gengæld vækket et Manchester United-hold, der for alt i verden ville undgå endnu et finalenederlag til de spanske mestre. Udligning kom på flot, men noget heldig vis, da Wayne Rooney kombinerede med Michael Carrick og en Ryan Giggs i offside-position og slaskede bolden ind bag Victor Valdes. 1-1 ved pausen.

De sidste 45 minutter var om noget endnu mere ensidige og endnu mere præget af en lille argentinsk troldmand. Lionel Messi var overalt og ganske enkelt suveræn i alle spillets facetter.

7 minutter skulle han bruge efter pausen til at vippe matchen i Barcas favør. Et lille træk i midten af banen og en hård præcis afslutning uden for Van der Sars rækkevidde; 2-1.

Manchester United havde intet svar på noget tidspunkt i kampen. 3-1-målet kom naturligvis også efter Messi-genialiteter. Nani snydt på kanten og efter lidt klumpspil i feltet havnen kuglen for fødderne af Villa, der ligesom sine angrebskolleger var sikker som aldrig før.

Barcelona er den fortjente Champions League vinder 2011. Det må, kan og skal der ikke være nogen diskussion om.