Danmark misser EM-billet i albansk opvisning
EM

Armenien havde stor støtte fra danske fans søndag aften, men blev kørt over af Albanien, der er klar til EM.

Der er langt fra Danmark til Frankrig. Søndag aften blev der endnu længere, da Armenien havde besøg af Albanien i EM-kvalifikationen. Her ville point til værterne betyde dansk EM-billet, men den var langt væk i albansk 0-3 opvisning.

Armenien var dog tæt på at sikre sig en drømmestart. Efter syv minutter var Yura Movsisyan tæt på, men det var Albanien, der slog til to minutter efter. Migjen Basha fik sendt en ripost af sted mod mål, og i et desperat forsøg på at cleare vippede Kamo Hovhannisyan bolden i eget net til 0-1.

Ondt blev værre for Armenien og Danmark midtvejs i første halvleg. Et frispark på kanten blev slået ind til forreste stolpe, hvor Berat Xhimshiti kom først og snittede Albanien på 0-2. Scoringen fik kampen til at falde markant i intensitet, og cifrene var 0-2 ved pausen.

Anden halvleg blev en ørkenvandring af de helt store. Albanerne crusiede mod EM, men vågnede op med et giftigt forsøg fra værterne et kvarter før tid. Det fik gæsterne til at lukke kampen. Armando Sadiku bragte sig i en giftig position, og hamrede slutresultatet 0-3 i land. Et resultat der sender Albanien til EM, mens Danmark nu må indstille sig på svær playoff.

I gruppens anden kamp havde Serbien besøg fra Portugal. Her bragte Nani favoritterne foran efter fire minutters spil, inden Tosic skabte balance efter pausen. I en kamp uden meget på spil blev tilskuerne dog vidner til drama i slutfasen.

Joao Moutinho blev på ny matchvinder med sin træffer til 1-2, og det fik serberne til at gå amok. Rutinerede Kolarov dummede fra bænken til rødt kort, inden Chelsea-profilen Nemanja Matic overtændt måtte samme vej. Det tog pusten ud af afslutningen, og Portugal sejrede med 1-2.