Hamsik ødelagde tung russisk defensiv
EM

Marek Hamsik var banens bedste spiller og både scorede og lagde op, da Slovakiet spillede sig tilbage i EM-slutrunden med en 2-1-sejr over Rusland

Rusland og Slovakiet åbnede onsdagens program, da de to hold mødtes på Stade Pierre Mauroy i Lille. Det skete under tag og overdækning, efter regn havde plaget dagen.

Slovakiet tabte 2-1 til Wales i sin første kamp, mens Rusland spillede 1-1 imod England i den meget omtalte og beskæmmende første gruppekamp. Det var altså to hold, der begge ledte efter og behøvede en sejr.

Det blev en tæt start, hvor Marek Hamsik fik første afslutning, da Napoli-midtbanen sparkede over mål med venstreskøjten. Ind kom den dog ikke, men det blev et fornuftigt forvarsel for, hvad der ventede fra midtbanespilleren.

Rusland var dog farligst efterfølgende, hvor Artem Dzyuba brugte sin fysik, Fedor Smolov blev spillet fri foran feltet, inden midtbanen sparkede fladt forbi.

En halv time skulle der gå, før det første mål kom, og det var imod spillet. Slovakkerne kom nemlig foran. Og hvem mon sørgede for det? Jo, Marek Hamsik fandt med sit svageste ben og med en lang, fremragende aflevering sin medspiller i dybden. Vladirmir Weiss lurede på et tungt russisk forsvar og kunne til sidst, efter han var stoppet op, uprovokeret lægge bolden i mål. 1-0 fra det tidligere Manchester City-talent, der i de sidste mange år har levet en nomadetilværelse, men her kom han altså tættere på det, som det tidlige talent borgede for.

Hamsik driblede sig inden pausen til en stor chance, og endnu tættere på pausen viste han så endnu mere klasse, end han i forvejen havde gjort. Anføreren tog imod et kort hjørnespark, driblede forbi sin første modstander og sparkede så bolden i det lange hjørne med hjælp fra opstanderen. Fremragende. 2-0.

Rusland foretog en dobbeltindskiftning i pausen, inden man siden kom længere frem, som slovakkerne også tillod. Russerne var længe ufarlige og langt fra sin indledning, men med 10 minutter igen fik man dog reduceret, da Denis Glushakov headede et indæg i mål. 2-1 og fornyet spænding.

Russerne pressede på til sidst, hvor der gik lidt panik i slovakkerne, der ellers havde været i kontrol. Udligningen kom dog ikke, som den gjorde imod England, og så endte det med 2-1 til Hamsiks hold, der for alvor er tilbage i turneringen efter åbningsnederlaget. Russerne skal derimod formentlig vinde sin sidste kamp imod Wales, hvis man vil videre til ottendedelsfinalerne.