Zlatan sender Danmark ud i mørket
EM

Danmark startede godt i playoff-gyseren mod Sverige, men Zlatan Ibrahimovic dræbte spændingen i en udsolgt Parken, selvom Danmark fik vendt 0-2 til 2-2.

Alt var åbent, da Danmark tirsdag aften tog imod Sverige. En EM-billet var på spil, og med 2-1 i første kamp havde Sverige det bedste udgangspunkt. Danskerne skulle dog bare bruge 1-0 sejr, men det blev aldrig et tema på en aften, hvor Zlatan Ibrahimovic sendte Sverige til EM med smukke scoringer i 2-2 kampen.

Det var dog det danske hold, der startede bedst. Svenskerne blev trykket langt tilbage, og efter syv minutters spil var det millimeter fra 0-1. Yussuf Poulsen drejede flot bolden mod mål, mens Kim Källström i panik sendte bolden op på egen overligger. Fem minutter efter var Yussuf Poulsen farlig på ny, da han i feltet sparkede lige på Isaksson.

Bedst som danskerne dominerede, slog gæsterne til. Et hjørnespark i det 18. minut blev slået fladt ind, og umarkeret kunne Zlatan Ibrahimovic lægge bolden over i det lange hjørne. Det tog pusten en smule fra danskerne. Rundet 27 minutter var Zlatan endda tæt på 0-2, da Kasper Schmeichel måtte diske op med en god redning alene med den svenske stjerne.

Christian Eriksen sendte et farligt frispark af sted kort før pausen, inden Daniel Agger lukkede første halvleg med at sende bolden over eget net - millimeter fra selvmål.

I anden halvleg var Danmark dominerende, mens det svenske hold stod godt. Af samme grund var det småt med chancerne. Riza Durmisi sendte et godt indlæg i feltet, men bolden sneg sig tæt forbi den ene opstander.

Med et kvarter igen var det slut i Parken. Zlatan Ibrahimovic stod klar ved et frispark, og drønede bolden direkte i nettet uden chancer for Kasper Schmeichel. I slutminutterne fandt Riza Durmisi flot Yussuf Poulsen med et godt indlæg, og den unge profil headede en ubetydelig reducering i nettet. Danmark fik endda udlignet, da Jannik Vestergaard headede et hjørnespark flot i mål

Tættere på kom danskerne ikke, og med 2-2 er Danmark ude af EM-slutrunden, mens Zlatan og Sverige kan glæde sig til sommeren 2016 i Frankrig.