Newcastle snød Brighton til sidst i Championship-topopgør
Jordan Mansfield / Getty Images

Mohamed Diame og Ayozo Perez vendte kampen i de sidste ti minutter for Newcastle, der overtager førstepladsen i Championship.

Der var lagt op til topopgør i den næstbedste række i England her til aften, da Brighton på førstepladsen tog imod Newcastle på andenpladsen. Kampen var et topopgør værdig.

Hjemmeholdet havde før kampen lukket færrest mål ind i Championship og havde den bedste hjemmebane form, mens gæsterne var det mest scorende og havde den bedste udebaneform. Der var derfor lagt op til et opgør mellem to hold, der begge kunne argumenterer for at være favorit.

Efter 14 minutter kom der hul på målbylden. Glenn Murray eksekverede et straffespark, som han selv havde fremtvunget. Bolden blev stenhårdt sendt ned i det venstre målhjørne til 1-0 til hjemmeholdet. Selve situationen, der førte til straffesparket, kunne dog have gået begge vegne.

Glenn Murray og Ciaran Clarke holdt godt om hinanden, og de væltede begge, men dommeren vurderede, at det var Murray, der blev hevet ned, og derfor blev der fløjtet for straffe.

Og derfor kunne Glenn Murray score sit 17 sæsonmål i sin kamp nummer 33.

Hvor der frem til scoringen stod Brighton på kampen, skiftede momentum efter scoringen. Newcastle tog gradvist over, og specielt Matt Ritchie var kommet for at spille fodbold. Han var en evig trussel fra sit udgangspunkt på venstrekanten, og efter 22 minutter kunne han have scoret, hvis ikke han og Mohamed Diame sammen ødelagde en stor chance.

Efter 27 minutter gav Yoan Gouffran Brighton-keeperen David Stockdale noget at lave, men den tidligere Hull-, Fullham-, og Ipswich-målmand parrerede godt med benene.

Efter 36 minutter kunne DeAndre Yedlin have været sendt i bad, da han spændte ben for en helt fri kontramulighed til Sam Baldock, men dommeren vurderede, at det ikke var en åben målchance, og derfor modtog Yedlin kun et gult kort.

To minutter inde i første halvlegs tillægstid måtte David Stockdale igen i aktion. Med en flot redning afviste han Christian Atsus afslutning, og derfor var pausestillingen 1-0.

Anden halvleg startede som lyn og torden, og Brighton var kun en Paul Dummett-clearing på målstregen fra at komme på 2-0 efter en dødbold.

Efter 55 minutter skulle Newcastle have udlignet. David Stockdale, som i første halvleg så meget sikker ud, lavede en fejlaflevering, som Yoan Gouffran opsnappede, men Newcastle-angriberen tabte en mod en-duellen til Stockdale.

Da stadionuret stod på 66 minutter, var der flere Brighton-spillere, der appellerede for straffespark, men dommerens fløjte forblev i den situation tavs. På de efterfølgende TV-billeder så det også mere ud til, at Brighton-spilleren skulle have haft gult kort for film frem for et straffespark.

Forløsningen kom dog for Newcastle med ti minutter igen. Et hjørnespark fra Matt Ritchie blev bokset væk af David Stockdale. Christian Atsu på kanten af feltet forsøgte at firsttime clearingen mod mål, men han mistimede fuldstændigt sin spark, som så til gengæld strøg mod Mohamed Diame, som kun nåede at dreje foden en smule. Mere skulle der dog ikke til, fordi bolden i en blød bue strøg over målmand og forsvarer og ind i kassen til 1-1.

Kun syv minutter senere vendte Newcastle fuldstændig kampen på hovedet. Et flot sideskift endte for fødderne af Christian Atsu, som med et fladt indlæg fandt indskiftede Ayoze Perez. Her svigtede afslutningsevnerne ikke, og med en lige så flad afslutning som indlægget havde været, scorede han til 2-1 for gæsterne.

Brighton formåede ikke at slå tilbage, og derfor tabte de for femte gang i sæsonen. De tre point til Newcastle betød samtidig, at de overtager førstepladsen i Championship fra netop Brighton. De to hold har henholdsvis 73 og 71 point efter 34 kampe.

Der var også to andre Championship-kampe på programmet her til aften. Aston Villa tog tre point på hjemmebane mod Bristol City efter en 2-0-sejr, mens Blackburn også vandt på hjemmebane mod Derby. Dog kun med 1-0.