U21-landsholdet måtte nøjes i Østrig

Det danske U21-landshold måtte fredag aften tage til takke med 1-1 mod Østrig.

Danmarks U21-landshold forberedte sig fredag aften på EM-kvalifikationen med en træningskamp ude mod Østrig.

Der var masser af nye ansigter i Steffen Højers startopstilling, men alligevel satte danskerne sig fra start på opgøret og tog kontrollen med bolden. Den første større mulighed tilspillede Østrig sig imidlertid.

Knap ti minutter var der spillet, da Andreas Jungdal kom på mellemhånd på et frispark fra Østrigs venstre side, og Matthias Sattlberger næsten headede bolden i et tomt mål. Den sejlede dog over overliggeren.

I det 19. minutter fik også Bernhard Zimmermann en stor hovedstødsmulighed ved bagstolpen, men heller ikke han kunne ramme mål.

Første pæne mulighed til Danmark noterede FC Nordsjællands Mads Kristian Hansen sig for midt i første halvleg, da et godt gennemspillet angreb endte for hans fødder på kanten af feltet. Afslutningen havde dog ikke samme kvalitet og kunne forholdsvis nemt samles op af den østrigske keeper.

I første halvleg skete der ikke meget mere, og fra anden halvlegs start skiftede Steffen Højer som annonceret inden opgøret samtlige 11 spillere på banen.

En af dem, der kom ind, Oliver Sørensen, satte sig efter en lille time igennem i venstre side og fandt bagerst i feltet en fri William Bøving med et fladt indlæg. Sturm Graz-spilleren tog en enkelt berøring og afsluttede, men blev blokeret, hvorfor bolden gik snært forbi stolpen.

Kort efter fik Oliver Provstgaard en endnu større mulighed, da et indlæg fandt vej til ham i det lille felt. Vejle-stopperen fik ikke desto mindre tid til at tage bolden ned og afslutte, men det gjorde han uden nogen form for kvalitet og sparkede over mål.

Det blev i stedet Østrig, der bragte sig på 1-0, da Yusuf Demir midt i anden halvleg sparkede et frispark fra kanten af feltet forbi Filip Jörgensen i det danske bur via undersiden af overliggeren.

Selvsamme Demir begik til gengæld straffespark på Patrick Dorgu kort efter, og Oliver Sørensen var stensikker fra ellevemeterpletten. 1-1.

Der var også et par pæne muligheder til de danske spillere mod slutningen af opgøret, uden at de dog kunne få netmaskerne til at blafre, og det endte således uafgjort i Østrig.

U21-landsholdet møder tirsdag aften Litauen hjemme i EM-kvalifikationen.