City baskede Chelsea i stormøde

Manchester City ligner et godt bud på en engelsk mester efter 3-0 sejr over Chelsea søndag.

Søndag ventede stormøde på Etihad Stadium, da vicemestrene fra Manchester City mødte mestrene fra Chelsea. Et opgør hvor værterne som i premieren viste skræmmende styrke flere gange, og hvor man på tre flotte scoringer fik ram på konkurrenterne fra London.

City åbnede kampen med en gigantchance. Sergio Aguero fik en friløber, men alene med Begovic svigtede argentineren. Værterne sad totalt på kampen fra start, og rundet ti minutter forsøgte Kolarov sig med et smart frispark, som Begovic dog pillede glansen af. City kom dog i spidsen, da Sergio Aguero efter en halv time lynede.

Godt samarbejde mellem Sergio Aguero og Yaya Toure gav pote, og angriberen nettede sikkert via den ene stolpe. Raheem Sterling forsøgte sig med et langskud før pausen, inden Cesc Fabregas med sit forsøg kom tættest på for Chelsea, der noget skuffede måtte gå til pause nede med en enkelt.

Billedet fortsatte dog i anden halvleg. I en noget mere defensiv affære var City fortsat bedst, men det var Eden Hazard, der først blev farlig. Midtbanestjernen leverede en flot skudfinte på kanten af feltet, men den efterfølgende afslutning savnede kvalitet og sad lige på Joe Hart i City-målet.

I stedet var det værterne, der slog til. Med ti minutter igen nåede Vincent Kompany højest til et hjørnespark, som han for næsen af Ivanovic headede i netmaskerne. Ondt blev værre for Chelsea i de døende minutter, da City straffede på ny. Fernandinho opsnappede en tabt bold fra Ivanovic, og hamrede kuglen i kassen som et missil til 3-0.

Cifrene blev ikke bedre for Chelsea, der nu står med bare et enkelt point efter sæsonens to første kampe. Samtidig må London-klubben sande, at Manchester City med nuværende form bejler noget mere til mesterskabet end holdet selv.