City hænger på i toppen efter storsejr

Manchester City hænger på i toppen af Premier League efter sikker sejr hjemme, da Sunderland blev slået med 4-1.

Efter nederlag senest til Arsenal var presset på Manchester City før lørdagens hjemmekamp mod Sunderland. Her var kravet tre points, og trods en skidt periode var der ingen slinger på Boxing Day, hvor City sikkert sejrede med 4-1.

Manchester City kom flyvende fra start. Efter få minutter ville Raheem Sterling have straffespark, men blev i stedet straffet for film. Rundet 13 minutter kom Sterling dog på tavlen, da han efter flot oplæg fra Kevin de Bruyne headede City foran med 1-0. Fire minutter efter var Yaya Toure på spil fra distancen, da han fladt sendte værterne i ekstase.

Herfra var kampen afgjort, men værterne var slet ikke færdige. Kevin De Bruyne var atter i assist-rollen efter 22 minutter, da han i feltet fandt Wilfried Bony, der headede 3-0 scoringen i hus. Cifre der fik lov at stå ved pausen.

I anden halvleg fortsatte Manchester City med at køre Sunderland over. Kevin de Bruyne ville selv på tavlen, og efter tilfældigheder i feltet sparkede han 4-0 scoringen ind efter 53 minutters spil. Kort efter lykkedes det Sunderland at pynte en smule, da Fabio Borini opsnappede en løs retur og nettede til 4-1.

I slutfasen misbrugte Wilfried Bony to gode chancer for at øge yderligere. Først på et straffespark, der blev brændt, inden angriberen med ti minutter tilbage brændte en oplagt retur. Det ødelagde dog ikke billedet af en forrygende eftermiddag for City, der sejrede med 4-1.

Aston Villa formåede ikke at komme væk fra bunden på Boxing Day, da rækkens sidsteplads havde besøg af West Ham. Her bragte gæsterne sig foran kort før pausen, da Aaron Creswell var på spil. Efter pausen sikrede Jordan Ayew dog et vigtigt point med sin udligning til resultatet 1-1.