Goodison lagde grund til deling mellem Everton og Spurs

Holdene havde en halveg hver, og matchen endte 1-1. Gæsterne fra Tottenham var dog tættest på.

Everton startede klart bedst på Goodison Park, og der var heller ikke spillet mere end fem minutter før hjemmeholdet kom i front. Debuterende Victor Wanyama lavede frispark i Evertons venstre side, og det tog Ross Barkley sig af. Frisparket sejlede ind i modsatte hjørne uden nogen rørte bolden, og Hugo Lloris så en anelse skidt ud.

Den franske målmand måtte i øvrigt skiftes ud midt i 1.halveg, da han angiveligt har været syg. Michel Vorm tog i stedet handsker på og gjorde et godt indtryk kort før pausen, hvor han reddede en oplagt målchance fra Gerard Deulofeu.

Mens Everton var bedst før pausen, så overtog gæsterne løjerne efter holdene havde byttet halvdel. Hjemmeholdet lurede på at sætte en dødelig kontra ind gennem hele halvegen, men Spurs holdte langt bedre fast i bolden, og spillere som Eriksen og Lamela kom til sin ret. Sidstnævnte fik da også udlignet efter en times spil, da Kyle Walker fyrede indlægget i feltet mål, og Lamela kom foran Mason Holgate, hvor han flot headede bolden ind.

Tottenham lagde i slutningen af kampen et stort pres, og Maarten Stekelenburg måtte med fem minutter igen hive en fantastisk redning ud af handskerne, da Erik Lamela brød igennem. De nordlondonske gæster var i flere omgange tæt på et sejrsmål, og Everton så til slut slidte ud.

Ronald Koemans tropper holdte dog stand, og holdenes første kamp endte med 1-1.