Real Madrid bankede Barca på Camp Nou i første Super Cup-kamp

Real Madrid har mindst den ene hånd på Super Cup-trofæet efter en 3-1-sejr på udebane over Barcelona i den første af to kampe.

Som regel er det enten Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, der kommer i centrum i de store Clasico-kampe i det spanske, men denne søndag var det mindst ligeså meget dommer Bengoetxea, som kom i fokus, da Real Madrid vandt 3-1 på Camp Nou i den første af to kampe i den spanske Super Cup.

Han havde nemlig en række, lad os kalde dem interessante, domme i løbet i af kampen. Men inden da havde Gerard Pique i begyndelsen af anden halvleg lavet selvmål og gjort det til 1-0 for Real Madrid.

Det satte Barcelona voldsomt i gang, og de igangsatte et stormløb mod Real Madrids mål, og med godt et kvarter tilbage bar det frugt. Luis Suarez kom ind i feltet og gik i jorden efter en duel med Real-keeper Navas. Her så dommeren kontakt og dømte et kontroversielt straffespark, som Lionel Messi efterfølgende kunne omsætte til mål.

Føringen holdt dog kun i få minutter, før indskiftede Ronaldo kunne banke Real Madrid tilbage i front. Her jublede han ved at smide trøjen og modtog derfor et gult kort. Dér havde han nok ikke regnet med, at han kort efter ville få endnu et.

Ikke desto mindre fandt dommeren grund til at give ham et for film i en situation, hvor han lignede en spiller, der blot havde mistet balancen. Det gav portugiseren rødt kort efter bare en halv time på banen.

Det var Real Madrid dog ligeglade med, og i sidste minut af den ordinære spilletid kunne Marcos Asensio gøre det til 3-1. En spiller der i øvrigt har scoret i alle sine debuter for Real Madrid i de forskellige turneringer. Lige fra La Liga til Champions League - og nu altså også i den spanske Super Cup.

Med 3-1 i hånden virker Real Madrid meget tætte på at vinde den spanske Super Cup, men der skal trods alt spilles returopgør, og det sker på onsdag.