AS Roma overvandt chokstart

AS Roma fik sejren med hjem fra Bergamo, da Atalanta blev besejret med 2-1.

Hvis AS Roma skal gøre sig forhåbninger om at deltage i kampen om mesterskabet i Serie A, så kræver det tre point, når man møder hold fra den nederste halvdel af rækken. Derfor var kravet også en sejr, da hovedstadsklubben rejste til Bergamo, hvor Atalanta tog imod. Og på trods af en chokstart med scoring i kampen første minut fra hjemmeholdet, så hentede gæsterne alligevel den forventede sejr.

Det var Moralez, der inden kampuret havde nået første omgang, der bragte hjemmeholdet foran med 1-0. Efter et smart træk af Raimondi, ender midtbnespilleren ved baglinjen, og nemt finder han Moralez, der brager bolden i nettet via overliggeren.

Det tvang AS Roma frem over stepperne, og efter godt tyve minutter fik Rudi Garcias tropper hul på bylden, da Laljic kunne bringe balance i regnskabet. Pjanic fører bolden frem og finder serberen på venstrekanten. Han trækker hurtigt ind i banen og sparker bolden flot i kassen fladt i det lange hjørne uden chance for Sportiello i Atalanta-målet.

Kort inden første halvleg havde nået sit endeligt, kunne AS Roma bringe sig foran. Denne gang med Laljic i oplæggerens rolle. I en nærmest tro kopi af den første AS Roma-scoring, blev bolden ført op gennem midten af banen. Denne gang var det belgieren Nainggolan, der fandt Laljic på venstrekanten.

Han trækker igen ind i banen, men i stedet for at fuldende kopien fra scoringen tyve minutter tidligere, vælger han denne gang at spille bolden tilbage i feltet, hvor selvsamme Nainggolan stod helt fri, og let kunne udplacerer Sportiello til stilling 2-1.

I anden halvleg blev det ikke til scoringer, til gengælg kunne hjemmeholdet i det femte minuts overtid indkassere et rødt kort, da Boakye blev sendt i bad for voldsom brok til dommeren.

Resultatet betyder, at AS Roma ligger på en delt førsteplads i Serie A med 28 point for 12 kampe, hvilket er en enkelt kamp mere end Juventus, der senere lørdag møder Lazio.