AaB fortsætter frygtindgydende fremmarch

I Lucas Andersens fravær trådte Jeppe Curth frem forrest på scenen og udgjorde en central figur i AaBs suveræne 4-0 sejr.

Til trods for at AaB tidligere fredag måtte vinke farvel til stortalentet Lucas Andersen, der har skrevet under med hollandske Ajax, så fortsatte aalborgenserne denne aften deres fremmarch i Superligaen.

AaB var således en alt for stor mundfuld for SønderjyskE, der efter en flot sæsonstart nu har tabt tre kampe i streg, hvis man lægger aftenens 4-0 nederlag ind i regnestykket.

AaB-offensiven viste sig akkurat lige så farlig som sædvanlig, og det var derfor ikke til at se, at man ikke længere har Lucas Andersen til rådighed – særligt fordi afløseren Jeppe Curth viste tænder denne aften i Haderslev.

AaB satte sig allerede fra kampens start på sønderjyderne og overlod dem meget lidt plads, mens man i den anden udviste en usvigelig sikkerhed, når man endelig kom frem til mål.

Efter en håndfuld chancer lykkedes det endelig AaB’erne at komme foran, da man fik tilkæmpet sig et hjørnespark. Her fik Jeppe Curth forlænget bolden, så den havnede hos Lasse Nielsen, der på bagerste stolpe kunne heade det aalborgensiske tophold i front kort før pausen.

AaB fortsatte det fine, kontrollerende spil, og efter blot tre minutter af kampens anden halvleg var AaB-offensiven igen på færde.

Denne gang stak Nicklas Helenius afsted ude på højrekanten, hvorfra han kunne sende et knaldhårdt indlæg ind til Jeppe Curth, der fra en helt fri position inde foran mål kunne sparke bolden sikkert i mål til en 2-0 føring.

Sønderjyderne havde valgte at starte med nyindkøbte Johan Absalonsen fra start, men den nye mand hos de himmelblå formåede aldrig at vise de takter, man tidligere har kendt ham for. Og han måtte i stedet lade sig udskifte efter godt en times spil.

I stedet fortsatte AaB deres fremmarch, men denne gang fik nordjyderne en mindre hjælpende hånd fra sønderjydernes forsvar. Den blottelse udnyttede Jeppe Curth til stensikkert at skrabe bolden i mål til en 3-0 føring, inden Kasper Kusk med fire minutter tilbage bragede igennem på venstrekanten og bankede bolden op i det lange hjørne til en 4-0 sejr, der vel må få de fleste til at lette på hatten over AaB-spillet, som næsten synes et mesterhold værdigt. Men som i det mindste betyder, at nordjyderne nu betræder Superligaens førsteplads, inden FC København og FC Nordsjælland skal i kamp i weekenden.