Benfica og Tengstedt spiller sig videre

Efter 2-2 i den første kamp er Benfica med en 1-0-sejr torsdag over Rangers videre i Europa League.

I et opgør uden den store underholdning gjorde Benfica torsdag aften akkurat, hvad der skulle til for at spille sig forbi Rangers og videre til Europa Leagues kvartfinaler.

Portugiserne vandt 1-0 på udebane i Skotland, og efter 2-2 i den første kamp i Portugal var det dermed nok til videre avancement.

Danske Alexander Bah fik fuld tid på Benficas højre back uden at gøre det store væsen af sig, mens angriber Casper Tengstedt i pausen blev skiftet ind for portugiserne.

Den danske frontløber leverede som sin landsmand en ganske anonym indsats i det skotske.

Første halvleg var en jævnbyrdig affære, hvor begge hold havde gode perioder.

Rangers pressede den portugisiske bagkæde højt, men det ændrede ikke på, at Benfica forsøgte at spille sig ud af presset.

Det var hjemmeholdet, der kom bedst ud af de fleste situationer og erobrede bolden højt på portugisernes banehalvdel, men skotterne formåede ikke at omsætte det gode pres til målchancer.

Det var derimod Benfica, der i første halvleg skabte de største muligheder, men skarpheden i de portugisiske afslutninger manglede.

I anden halvleg satte det skotske hjemmehold sig mere på boldbesiddelsen og kom længere frem på banen.

Det kostede dog dyrt i den anden ende.

Halvvejs i anden halvleg fangede Benfica skotterne højt i en omstilling efter en dødbold, og hurtige Rafa Silva blev sendt afsted i dybden.

Den mulighed missede portugiseren ikke, og han sparkede bolden sikkert ind bag Jack Butland i Rangers-målet.

Derfra satte Rangers sig fuldt ud på begivenhederne i jagten på en udlignende scoring. Det lykkedes dog aldrig skotterne for alvor at skabe de store chancer til at bringe balance i det samlet regnskab.