BIF-fans bekymrede: Brøndbys økonomi er presset
Foto: Rune Aarest Pedersen / Polfoto
Superliga

BIF-fans bekymrede: Brøndbys økonomi er presset

Brøndby Supporters Trust ser Brøndbys økonomi som særdeles presset, da det 14 millioner kroner store lån fra formand Jan Bech Andersen ikke er betalt tilbage. Nu sættes der fornyet fokus på fanejerskab.

Da Brøndby tidligere på efteråret lånte 14 millioner kroner af bestyrelsesformand Jan Bach Andersen lød årsagen, at det skyldtes manglende betaling fra Serie A-klubben Palermo i forbindelse med Simon Makienok-handlen. Pengene manglede i kassen, så det blev lånt af formandens fyldte pengetank. 
 
Angiveligt lå den manglende betaling for Makienok på omkring syv millioner kroner, men Brøndby lånte altså et beløb på omkring det dobbelte. Og da Brøndby for nyligt modtog den manglende betaling fra Serie A-klubben var signalet, at man i første omgang ikke betaler de lånte penge tilbage til Jan Bech Andersen.
 
Det bekymrer Brøndby Supporters Trust i voldsom grad, og i forbindelse med søndagens hjemmekamp mod FC Midtjylland vil BST derfor dele flyers ud om BST-arbejdet og for at sætte fokus på en af gruppens kæpheste: Fanejerskab.
 
- Allerede 3 år efter at Brøndby IF sidst var konkurs truet fremstår klubbens økonomi igen meget presset. Klubbens likvide beholdning var den 31. december 2014 37,3 millioner kroner. Den 31. marts 2015 var Brøndby likvide beholdning nede på 16,2 millioner kroner og den 30. juni var den igen faldet til 11,5 millioner kroner.
 
- Samtidig har klubben har igen måtte låne 14 millioner kroner af Jan Bech Andersen. Grunden var, at Brøndby ikke havde modtaget penge fra Palermo for købet af Simon Makienok. Men selvom Palermo nu har betalt Brøndby, har klubben ikke betalt Jan Bech Andersen tilbage. Det er endnu et tegn på, at klubbens økonomi er under pres, skriver BST i en mail til deres medlemmer.
 
- Tilbage i 2012 sagde Brøndby IF's bestyrelse, at de fleste af Brøndbys problemer stammede fra Brøndbys storhedstid. For at undgå at havne i samme problemer igen, måtte man ikke lade træerne vokse ind i himlen og tro, at Brøndby altid skulle høre til blandt Danmarks bedste klubber. Man satte som mål i årsrapporten fra 2012, at Brøndby IF skulle være blandt de 3 bedste i Superligaen fra år 2015 og frem. Men man gjorde det samtidig klart, at man var fortrøstningsfuld, hvis målsætningen skulle glippe et enkelt år, da Brøndby IF har en god base af talentfulde unge spillere, der nok skal få målsætningen realiseret i det lange løb.
 
- I Brøndby Supporters Trust mener vi, at en bæredygtig økonomi skal prioriteres over at blive danske mestre i 2017/18.
 
BST opfordrer derfor igen til at bakke op omkring fanejerskab og lægger ikke skjul på, at visionen er at kunne opnå kontrol over majoriteten af aktierne i Brøndby
Bæredygtig økonomi gennem fanejerskab
 
- Når vi opnår det, har vi sikret, at Brøndby styres bæredygtigt og i overensstemmelse med klubbens værdier, lyder det fra BST, der vil skabe fornyet opmærksomhed omkring fanejerskab med kampagner og ved klubbens generalforsamling.