Brøndby rejste sig mod SønderjyskE

Brøndby var nat og dag på egen bane søndag eftermiddag, men det var nok til at slå SønderjyskE.

Meget var på spil, da Brøndby IF søndag tog imod SønderjyskE i Alka Superligaen. Værterne skulle forsøge at vaske 5-0 pletten fra Grækenland væk mod formstærke sønderjyder, der var bedst i første halvleg på vestegnen. I anden halvleg satte Brøndby dog tingene på plads i 1-0 sejren.

Brøndby startede mest på bolden, men det var SønderjyskE, der åbnede bedst. Allerede i første minut var Frederik Rønnow tæt på at komme i problemer, og rundet 17 minutters spil flugtede Bjørn Paulsen bolden over mål. Tre minutter efter fik Tommy Bechmann en gylden mulighed efter skidt forsvarsspil fra Brøndby, men fra tæt hold klarede Rønnow afslutningen.

Efter en skidt start kom Brøndby bedre med. Ronnie Schwartz testede Skender efter godt forarbejde af Durmisi på kanten, inden kampen ramte en død periode. Hjemmeholdet fik dog en stor chance at gå til pause med, da Daniel Agger efter hjørnespark headede på kassen. Forsøget blev dog flot reddet af Marin Skender på stregen.

Brøndby startede klart bedst efter pausen. To frispark i gode positioner blev misbrugt, inden værterne kunne juble ti minutter inde i anden halvleg. Teemu Pukki arbejdede som en okse i højre side, og lagde bolden ind i et giftigt område. Her misbrugte Brøndby, men returen havnede hos Elba Rashani, der bragede bolden i mål.

Med 1-0 på tavlen overtog Brøndby kampen for alvor. Christian Nørgaard forsøgte sig fra distancen, inden Schwartz fik en afslutning blokeret i sidste sekund. SønderjyskE havde svært ved at komme frem, og det blev kun til halve chancer mod et velspillende forsvars hos hjemmeholdet.

Agger og Pukki misbrugte en gigantisk dobbeltchance med et kvarter igen, inden Tommy Bechmann fem minutter efter headede en helt fri chance lige på Rønnow. Songani fik et mål korrekt underkendt i slutminutterne, inden SønderjyskE satsede til sidst. Det var dog ikke nok. Brøndby tog alle tre points med sejren på 1-0, der sikrer ny ro på vestegnen.